RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Кметовете на селата трябва да изготвят актуални списъци кои стопани гледат свине за лични нужди
Областна администрация

В срок до 26.07.2019 г. трябва да бъдат изготвени и представени на директора на Областна дирекция по безопасност на храните -Пазарджик списъци на наличните за отглеждане свине в обект „Заден двор“ за лична консумация. Кметовете на общините да разпоредят на кметовете на населените места незабавно да бъдат изготвени  и представени тези списъци. Това записаха членовете на Областната епизоотична комисия в Пазарджик в мерките за предотвратяване на разпространението на Африканска чума по свинете. Участниците в комисията се обединиха около това, че най-уязвими са личните стопанства, тъй като там контролът е занижен, а и случаите в Северна България до момента са в частни стопанства, а не в индустриални ферми. За предприемане на адекватни мерки в случай на заболяване е нужно преди всичко да се знаят броят на животните в дадено населено място.[ Прочети още... ]
 Публикувано от: pamedia на сряда 17 юли 2019 - 15:54:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съветниците не приеха имотите в селата да се управляват от кметовете на селата и те да получават 30% от приходите от тях
До 14 септември трябва да са обявени предварителните избирателни списъци
РЗИ препоръчва в селата Цар Асен и Росен водата да не се ползва за питейни нужди
До 22 март кметовете на общини трябва да проверят речните корита за сметища
Найден Шопов: Кметовете по места трябва да са активни и да изискват от кмета на Община Пазарджик да изпълнява обещанията си
Близо 4 хиляди стопани кандидатстват за директни плащания на площ
Още 29 сигнала за попълване на списъци с ЕГН
Пет хиляди свине изгоряха при пожар край пазарджишкото село Априлци
Всички, отглеждащи домашни свине, в най-кратък срок да ги умъртвят и усвоят месото
От утре започват проверки за свине в дворовете, през септември ще изплащат 300-те лева


Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация
 
     

ПОЛУЧЕНО ОТ ВАС:
@  
Менталната аритметика активира мозъка вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане, разказаха от международния бранд SmartyKids.
Едни от най-популярните и иновативни методи за развитие на децата ни предлага менталната аритметика. У нас тя стана популярна през последните две години, но в световен мащаб отдавна е сред предпочитаните детски курсове, развиващи мозъка.

@  
Концерт-спектакъл, посветен на Доброто ще представят на 29-ти май децата от трите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик. За място на провеждане е избрана голямата сцена на  ДКТ „Константин Величков“. 90 деца от четвъртите групи и техните  учители  се подготвят повече от месец за финалната изява, с която ще приключи учебната година за бъдещите първокласници.  Началният час на концерта е 17.30 ч.
„Изминалата учебна година беше успешна и изпълнена с много постижения на децата в различни концерти и изяви.“ – обобщи  в навечерието на 24-ти май Директорът на ДГ “Калина Малина“ г-жа  Венелина Бодурова.  Представители от вторите, третите и четвъртите групи се включиха в много конкурси и инициативи и получиха награди и грамоти за участие.     
@  
   Днес в парк остров „Свобода“ се състоя тържеството, посветено на 60-годишнината от създаването на Професионална гимназия по строителство и архитектура – град Пазарджик. То премина под мотото: „Знание, единство, добротворство!“.
   Поздравителни адреси бяха получени от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-н Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик, както и от г-н Тодор Попов – кмет на община Пазарджик.

 
   
ВУАРР
Всезнайко
 
        
СПРАВОЧНИК
ЗА ЗДРАВЕТО
Конците Aptos = лифтинг без операция
Една от най-бурно развиващите се направления в медицината през последните години е естетичната медицина. Днес тя се е превърнала в колосална индустрия с многомилиардни обороти, в която конкуренцията е жестока. Пациентите очакват все по-ефикасни, безболезнени и щадящи материали, методи и процедури, а лекарите и учените се стремят да отговорят на тези изисквания. 
Безплатни консултации за лечение със стволови клетки
Проф. д-р Ердал Карайоз, известен като един от пионерите в прилагането на иновативни терапии със стволови клетки в световен мащаб, ще консултира безплатно пациенти в София на 17 юли 2019 г. Той ще гостува у нас по покана на
За силата на хомеопатията - филмът Magic Pills
Продуцентът и хомеопат Ананда Мор разследва множество медийни кампании срещу хомеопатията, които я карат да тръгне по света и да открие дали хомеопатията е наистина научно базирана и ефективна или е просто плацебо, което застрашава животи.

Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.1727 сек., 0.0589 от тях за заявки.