RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Валентино Смиленов от Пазарджик преди Нанга Парбат: Планината стана моя живот! Там се чувствам истински жив!
nanga1.jpg
Пред Aiguille Dibona, 3133 m ,в националния парк Бар Дез` Екрен (Франция)

Един млад български катерач от Пазарджик се е прицелил към деветия по височина връх на Земята – Нанга Парбат. Името му в превод означава „голата планина“, а Валентино Смиленов се готви за осемхилядника (8126 m) от години. Това е голямата му мечта, голямата му цел. Планината Нанга Парбат е взела много жертви, върхът е изключително тежък за катерене. Четирима българи до момента са стъпили на върха. Това са Тончо Тончев, Николай Петков и Дойчин Боянов, като последният, изкачил Нанга Парбат, е Боян Петров през 2016 година.


[ Прочети още... ]
 Публикувано от: pamedia на сряда 25 септември 2019 - 15:39:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 1 март е първата за годината премиера на театъра в Пазарджик – „Истински лъжи“
Деца от детските полицейски управления участват в истински акции на пътя
Като истински политик Бареков спази половинчасовото закъснение /видео/
Как водата стана извор на знания в ПГХХТ - Пазарджик
Благо Петров стана председател на НФСБ в Пазарджик
Бившият окръжен прокурор на Пазарджик стана апелативен на Пловдив
Иван Евстатиев стана декан на Земеделския колеж в Пазарджик
17-годишната Борислава Янакиева - с перфектни мерки, стана Мис Пазарджик 2016 (снимки)
95 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАН МУЗИКАЛЕН ЖИВОТ В ПАЗАРДЖИК 1920–2015 г.
95 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАН МУЗИКАЛЕН ЖИВОТ В ПАЗАРДЖИК 1920–2015г.


Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация
 
     

ПОЛУЧЕНО ОТ ВАС:
@  
Менталната аритметика активира мозъка вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане, разказаха от международния бранд SmartyKids.
Едни от най-популярните и иновативни методи за развитие на децата ни предлага менталната аритметика. У нас тя стана популярна през последните две години, но в световен мащаб отдавна е сред предпочитаните детски курсове, развиващи мозъка.

@  
Концерт-спектакъл, посветен на Доброто ще представят на 29-ти май децата от трите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик. За място на провеждане е избрана голямата сцена на  ДКТ „Константин Величков“. 90 деца от четвъртите групи и техните  учители  се подготвят повече от месец за финалната изява, с която ще приключи учебната година за бъдещите първокласници.  Началният час на концерта е 17.30 ч.
„Изминалата учебна година беше успешна и изпълнена с много постижения на децата в различни концерти и изяви.“ – обобщи  в навечерието на 24-ти май Директорът на ДГ “Калина Малина“ г-жа  Венелина Бодурова.  Представители от вторите, третите и четвъртите групи се включиха в много конкурси и инициативи и получиха награди и грамоти за участие.     
@  
   Днес в парк остров „Свобода“ се състоя тържеството, посветено на 60-годишнината от създаването на Професионална гимназия по строителство и архитектура – град Пазарджик. То премина под мотото: „Знание, единство, добротворство!“.
   Поздравителни адреси бяха получени от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-н Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик, както и от г-н Тодор Попов – кмет на община Пазарджик.

 
   
ВУАРР
Всезнайко
 
        
СПРАВОЧНИК
ЗА ЗДРАВЕТО
Конците Aptos = лифтинг без операция
Една от най-бурно развиващите се направления в медицината през последните години е естетичната медицина. Днес тя се е превърнала в колосална индустрия с многомилиардни обороти, в която конкуренцията е жестока. Пациентите очакват все по-ефикасни, безболезнени и щадящи материали, методи и процедури, а лекарите и учените се стремят да отговорят на тези изисквания. 
Безплатни консултации за лечение със стволови клетки
Проф. д-р Ердал Карайоз, известен като един от пионерите в прилагането на иновативни терапии със стволови клетки в световен мащаб, ще консултира безплатно пациенти в София на 17 юли 2019 г. Той ще гостува у нас по покана на
За силата на хомеопатията - филмът Magic Pills
Продуцентът и хомеопат Ананда Мор разследва множество медийни кампании срещу хомеопатията, които я карат да тръгне по света и да открие дали хомеопатията е наистина научно базирана и ефективна или е просто плацебо, което застрашава животи.

Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.2483 сек., 0.1311 от тях за заявки.