RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Пазарджик ще се проведе работна среща по проблемите на трафика на хора

Местната комисия за борба с трафика на хора – Пазарджик утре, 3 ноември,  ще бъде домакин на двустранна работна група по проект ”Съвместни усилия от страна на България и Швейцария за незабавна и безусловна закрила на жертвите на трафик на хора и превенция на трафика на хора”. Проектът представлява компонент от цялостна тригодишна програма „Швейцарско-българско сътрудничество за превенция на трафика на хора, идентификация, закрила, подкрепа, завръщане и реинтеграция на жертви на ТНХ“, която се изпълнява от фондация „Асоциация Анимус“, Международната организация по миграции под общата координация на Националната комисия за борба с трафика на хора. Партньорите от Швейцария са в лицето на швейцарската неправителствена организация FIZ и МЦРМП (Международен център за развитие на миграционни политики – ICMPD), финансираноте се осигурява от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
По проекта се предвижда създаването на два приюта за българи – жертви на трафик, които ще бъдат изградени в София с помощта на Швейцария. Първият ще бъде за деца, а вторият – за възрастни. Освен това предстои въвеждането на специален мониторинг, който да подобри работата на Националния механизъм за идентифициране на жертви на трафик, съобщиха участниците от Пазарджик. Специална телефонна линия ще предоставя информация относно легални форми на работа и живот в чужбина. Ще се засили сътрудничеството и обменът на опит между българската и швейцарската полиция. На срещата ще вземат участие представители на Окръжна прокуратура – Пазарджик, Отдел ”Закрила на детето” при ДСП Пазарджик, Дирекция ”БТ”, Фонд за превенция на престъпността ”Ига”, членове на Местната комисия за борба с трафика на хора.
Началото на срещата ще бъде поставено в 10:00 часа в Кметска зала на Община Пазарджик. Визитата ще приключи с прожекция на филма ”С лице надолу” на режисьора Камен Калев.


Тази страница е видяна: 780

 Публикувано от: pamedia на понеделник 02 ноември 2015 - 17:21:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гинче Караминова организира работна среща по проблемите на охраната в училищата и детските градини
Инициатива и в Пазарджик по повод Европейския ден за борба с трафика на хора - поход за свободата
Лидерът на СДС провежда работна среща с Реформаторския блок в Пазарджик
В Пазарджик се провежда работна среща за нови възможности за младежка заетост
Кунева пак си хареса Пазарджик за работна среща, посветена на професионалното образование
Съдът в Пазарджик е домакин на работна среща за международното сътрудничество по дела
Втора работна среща по стопанисването на общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик
Младежи правят радиовариант на постановка за трафика на хора
Младежи пускат 110 сини балона в борбата с трафика на хора
Поход на свободата - от Тортата до острова - срещу трафика на хораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4825 сек., 0.4017 от тях за заявки.