RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
РИОСВ санкционира 4 промишлени обекта за дейността им

      През октомври експертите на РИОСВ провериха 73 промишлени обекта в област Пазарджик. Проверките са 96, а дадените предписания 44, а съставените актове - 4.
Приоритетни са били проверките за установяване на незаконни автоморги, както и на лица, които търгуват с авточасти – втора употреба. За констатирано нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства на площадка в гр. Пазарджик, на “Латорре Авто”ЕООД е съставен акт по Закона за управление на отпадъците.
В резултат на извършен емисионен контрол и установени превишения на индивидуалните емисионни ограничения са съставени актове по Закона за водите на „Биовет“АД, гр. Пещера и „Марица Екофроуз“ЕАД, гр. Пазарджик. На „Интермашинекс”ООД, гр. София, стопанисваща вилно селище „Ива” в землището на гр. Сърница е съставен акт за заустване на отпадъчни води без разрешително в язовир Доспат, съобщиха от екоинспекцията.
      През октомври на «зелен телефон» и по електронната поща в РИОСВ постъпиха 11 сигнала. След бърза реакция и предписания на „Напоителни системи”ЕАД беше възстановено нормалното водоподаване в канала на улица „Тинтява” в Пазарджик. След намеса на екоинспекцията е преустановено  нерегламентирано изсипване на изкопни маси от ремонт на водопровод на закрито сметище в м. „Чифлика”, землище на с. Сестримо.
      Проверките са установили, че шест от подадените сигнали са неоснователни, два са препратени за предприемане на действия от администрациите на община Велинград и ОД”Земеделие”- гр. Пазарджик, а по един проверката предстои.


Тази страница е видяна: 842

 Публикувано от: pamedia на понеделник 09 ноември 2015 - 17:47:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица за нарушения на екологичното законодателство, през март и април
РИОСВ Пазарджик ще санкционира с общо 12 хиляди лева „Биовет”АД, „ВКС” Пещера и „ВиК” Батак за измрялата риба в Стара река
8 от проверените 11 обекта през 2014 г. не спазват условията в издадените им от РИОСВ комплексни разрешителни
РИОСВ провери сигнал за замърсяване на въздуха от дейността на мебелна фирма в Пазарджик и състави акт за нерегламентирано горене на отпадъци
Промишлени сгради и машини за над 4 милиона лева продава НАП в Пазарджик
Горят сухи треви в източната част на Пазарджик, непосредствено до промишлени сгради
ОИК Велинград санкционира Лебанов за нарушаване на собствената си заповед
Екоинспекцията санкционира Вагоноремонтния завод за заустване на отпадъчни води
„Практикер” започва изграждането на обекта си в Пазарджик
53 преходни обекта и дейности за 3 млн. 400 хиляди лева в бюджет 2012Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8794 сек., 0.8014 от тях за заявки.