RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
РИОСВ санкционира 4 промишлени обекта за дейността им

      През октомври експертите на РИОСВ провериха 73 промишлени обекта в област Пазарджик. Проверките са 96, а дадените предписания 44, а съставените актове - 4.
Приоритетни са били проверките за установяване на незаконни автоморги, както и на лица, които търгуват с авточасти – втора употреба. За констатирано нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства на площадка в гр. Пазарджик, на “Латорре Авто”ЕООД е съставен акт по Закона за управление на отпадъците.
В резултат на извършен емисионен контрол и установени превишения на индивидуалните емисионни ограничения са съставени актове по Закона за водите на „Биовет“АД, гр. Пещера и „Марица Екофроуз“ЕАД, гр. Пазарджик. На „Интермашинекс”ООД, гр. София, стопанисваща вилно селище „Ива” в землището на гр. Сърница е съставен акт за заустване на отпадъчни води без разрешително в язовир Доспат, съобщиха от екоинспекцията.
      През октомври на «зелен телефон» и по електронната поща в РИОСВ постъпиха 11 сигнала. След бърза реакция и предписания на „Напоителни системи”ЕАД беше възстановено нормалното водоподаване в канала на улица „Тинтява” в Пазарджик. След намеса на екоинспекцията е преустановено  нерегламентирано изсипване на изкопни маси от ремонт на водопровод на закрито сметище в м. „Чифлика”, землище на с. Сестримо.
      Проверките са установили, че шест от подадените сигнали са неоснователни, два са препратени за предприемане на действия от администрациите на община Велинград и ОД”Земеделие”- гр. Пазарджик, а по един проверката предстои.


Тази страница е видяна: 777

 Публикувано от: pamedia на понеделник 09 ноември 2015 - 17:47:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
8 от проверените 11 обекта през 2014 г. не спазват условията в издадените им от РИОСВ комплексни разрешителни
РИОСВ провери сигнал за замърсяване на въздуха от дейността на мебелна фирма в Пазарджик и състави акт за нерегламентирано горене на отпадъци
ОИК Велинград санкционира Лебанов за нарушаване на собствената си заповед
Екоинспекцията санкционира Вагоноремонтния завод за заустване на отпадъчни води
Промишлени сгради и машини за над 4 милиона лева продава НАП в Пазарджик
Горят сухи треви в източната част на Пазарджик, непосредствено до промишлени сгради
„Практикер” започва изграждането на обекта си в Пазарджик
53 преходни обекта и дейности за 3 млн. 400 хиляди лева в бюджет 2012
Разкрити са извършителите на грабежи от два търговски обекта и крадец на кошери
Т. Попов:С тези два обекта приключваме цялостно дейностите по Острова /видео/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4415 сек., 0.3596 от тях за заявки.