RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Общината ще "осветли" най-големите си длъжници

Пазарджик, На над 7 338 413 лв  възлизат задълженията на граждани и фирми към Община Пазарджик от неплатени местни данъци и такси. Най-много са несъбраните пари от таксата за битови отпадъци - 4 милиона и 100 хиляди лева, на 1 милион 902 хиляди лв възлизат недоборите по данъка за колите и на 1 милион 157 хиляди лева - несъбраните от данък за недвижимите имоти, недоборите по патентния данък са 178 хиляди лева. Това стана ясно на днешното обществено обсъждане на бюджета на Община Пазарджик за 2016 година.

Ще продължим предприетите от нас действия за събиране на недоборите, ще засилим дейността на звеното, което се занимава с тази дейност, ще продължим и с практиката да не се предоставят общински услуги на недобросъвестни данъкоплатци, заяви секретарят на Община Пазарджик Румен Кожухаров.
Не цялата част от тези средства обаче могат да бъдат събрани, около 1 милион 142 хиляди са несъбираемите недобори - това са задължения на фирми в ликвидация или на починали лица, стана ясно по време на дискусията. Около 5 милиона лева обаче са реално събираеми и това е размерът само на главничните плащания, без лихвите по тях, стана ясно по време на дискусията.
В отговор на въпроси на общинските съветници Евтим Янев и Димитър Петков на данъчна ваканция и за публично оповестяване на длъжниците главният финансист Георги Гайдаров заяви, че на около 800 хиляди лева възлизат лихвите по дълговете и общината не може с лека ръка да се лиши от този приход, а относно публичното оповестяване на длъжниците - то вече се обсъждало в администрацията. Това е практика, която прилагат Агенцията по приходите и вече няколко общини, като Община Пазарджик също ще оповести длъжниците си и ще започне от най-големите, уточни Румен Кожухаров. Той отбеляза, че за пръв път на обществено обсъждане се явяват активни участници от страна на общинските съветници, неправителствени организации и граждани и обсъждането се провежда не просто като представяне на параметрите на бюджета, а с множество въпроси, за които ще ви информираме и в последващи наши публикации по темата. 


Тази страница е видяна: 512

 Публикувано от: pamedia на понеделник 30 ноември 2015 - 15:39:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
По 30 преписки седмично за дела срещу длъжници на Общината
50-те големи длъжници към община Пазарджик
Длъжници на ВиК-то се вързали незаконно, без да си платят
Двама пияни братя са задържани за побой над длъжници
Товарен и два леки автомобила на длъжници продава НАП офис Пазарджик
Данъчните ще уведомят по телефона стотина длъжници за размера на техния дълг и последствията
Пазарджишки лихвар прибирал дебитни карти на длъжници, задържан е пред банкомат
Данъчни и съдебни изпълнители описват имуществото на първите двама длъжници към Община Пазарджик
Да помогнем на един от големите треньори на Пазарджик да преодолее болестта
“Еко Хидро – 90” ще кърпи спешно със студена смес големите дупкиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5745 сек., 0.4937 от тях за заявки.