RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пазарджик е подписала споразумения да връща парите по развалените от съда сделки за Пазара, Балона и Зоната на здравето

Пазарджик, По развалените от съда сделки за Пазара, Балона и Зоната на здравето община Пазарджик е подписала споразумения с купувачите за възстановяване на платените от тях средства. За Пазара по отстъпеното право за строеж от 1 милион 213 хиляди лева 250 хиляди лева са върнати, а за останалите са разписани срокове, обясни Георги Гайдаров, главен финансист на общината. 350 хиляди лева депозит за сделката за Зоната на здравето са върнати, а за Балона остават 404 хиляди лева да бъдат върнати. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета на община Пазарджик.
Общинският съветник Евтим Янев попита как са отразени в бюджета сключените през последната година от предишния мандат няколко договора за строително-ремонтни дейности за облагородяване на междублокови пространства в Пазарджик, чакълиране и асфалтиране в селата и благоустрояване в района на новата автогара. Главният финансист Георги Гайдаров обясни, че по договорите има частични плащания. "Нормално е ,след като имаме сключени договори да бъдат осчетоводени, във функция БКС сме планирали суми, които да се явят източник за тяхното разплащане", каза Георги Гайдаров.
Около 5 млн. лв. се надява да получи Общината през 2016 година от продажба на общински  имоти в Пазарджик и селата. 1 милион и 900 лева от тях ще са от урегулирани поземлени имоти на територията на града, 1 милион 680 хиляди лева - от земеделска земя и 220 хиляди лева от продажби на сгради в града.
В отговор на общинския съветник Благо Солов, който касаеше повече отчета на бюджета, стана ясно, че общината отклонява държавно делегирани средства и ги ползва като безлихвен заем. Това са средства предимно от дейностите образование и здравеопазване.
"Тези пари сме ги обявявали публично през всички години назад във времето. Сумата от 3 хиляди лева е кумулативно натрупана за последните 4-5 години. Факт е, че ние сме използвали тези пари от държавно делегираните дейности за някои дейности, които имат характер на местни. Това не го отричаме и коректно сме го посочили", заяви Георги Гайдаров.
Благо Солов попита и каква е гаранцията, че това няма да се случи и през следващата година. Георги Гайдаров обясни, че общинските съветници са санкционирали този разход с приемането на всеки отчет на бюджета. 


Тази страница е видяна: 1051

 Публикувано от: pamedia на понеделник 30 ноември 2015 - 17:57:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик е върнала 2 милиона лева по развалените сделки
Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето
Зоната на Здравето и Балонът останаха публична общинска собственост
„Зоната на здравето“ ще се приватизира чрез конкурс при начална цена от 17,28 лв за кв.м.
Иновации в гинекологията: Лазерът Fotona връща здравето и самочувствието на жената
Съветниците отново ще гледат предложение за промяна на собствеността на Зоната на здравето
Отбиват Марица заради започналото строителство на новия мост между острова и Зоната на здравето
Търси се спортен клуб, който да поддържа залата в Зоната на здравето срещу 30 лв. месечен наем
Тодор Попов: Островът отесня, с новия мост и Зоната на здравето ще стане един цялостен ансамбъл
Т. Попов: Връщането на парите за пазара е един много хипотетичен въпросТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5887 сек., 0.5004 от тях за заявки.