pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Община Пазарджик е подписала споразумения да връща парите по развалените от съда сделки за Пазара, Балона и Зоната на здравето
pamedia , понеделник 30 ноември 2015 - 17:57:19 // коментари: 0


Пазарджик, По развалените от съда сделки за Пазара, Балона и Зоната на здравето община Пазарджик е подписала споразумения с купувачите за възстановяване на платените от тях средства. За Пазара по отстъпеното право за строеж от 1 милион 213 хиляди лева 250 хиляди лева са върнати, а за останалите са разписани срокове, обясни Георги Гайдаров, главен финансист на общината. 350 хиляди лева депозит за сделката за Зоната на здравето са върнати, а за Балона остават 404 хиляди лева да бъдат върнати. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета на община Пазарджик.
Общинският съветник Евтим Янев попита как са отразени в бюджета сключените през последната година от предишния мандат няколко договора за строително-ремонтни дейности за облагородяване на междублокови пространства в Пазарджик, чакълиране и асфалтиране в селата и благоустрояване в района на новата автогара. Главният финансист Георги Гайдаров обясни, че по договорите има частични плащания. "Нормално е ,след като имаме сключени договори да бъдат осчетоводени, във функция БКС сме планирали суми, които да се явят източник за тяхното разплащане", каза Георги Гайдаров.
Около 5 млн. лв. се надява да получи Общината през 2016 година от продажба на общински  имоти в Пазарджик и селата. 1 милион и 900 лева от тях ще са от урегулирани поземлени имоти на територията на града, 1 милион 680 хиляди лева - от земеделска земя и 220 хиляди лева от продажби на сгради в града.
В отговор на общинския съветник Благо Солов, който касаеше повече отчета на бюджета, стана ясно, че общината отклонява държавно делегирани средства и ги ползва като безлихвен заем. Това са средства предимно от дейностите образование и здравеопазване.
"Тези пари сме ги обявявали публично през всички години назад във времето. Сумата от 3 хиляди лева е кумулативно натрупана за последните 4-5 години. Факт е, че ние сме използвали тези пари от държавно делегираните дейности за някои дейности, които имат характер на местни. Това не го отричаме и коректно сме го посочили", заяви Георги Гайдаров.
Благо Солов попита и каква е гаранцията, че това няма да се случи и през следващата година. Георги Гайдаров обясни, че общинските съветници са санкционирали този разход с приемането на всеки отчет на бюджета. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 987Време за изпълнение: 0.4281 сек., 0.3733 от тях за заявки.