pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Промени в законодателството, касаещо възстановяване на собствеността на земеделски земи, поискаха от депутата Десислава Костадинова кметове на села в Лесичово
pamedia , понеделник 30 ноември 2015 - 18:24:38 // коментари: 0


Десислава Костадинова, Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова проведе приемни в Лесичово и Пазарджик.
В Лесичово Десислава Костадинова се срещна с председателя на Общински съвет-Лесичово Васил Дамянов, заместник-кмета Кирил Гелеменов и кмета на село Церово Николай Вулянов.В разговора пред народния представител местни управници обсъдиха различни теми и проблеми, характерни за повечето български общини като обезлюдяването, принудителното закриване на учебни заведения. Потърсено бе съдействие от Десислава Костадинова за изчистване на разминавания в законодателството, касаещо възстановяването на земеделските земи, което често поставя общините в проблемна ситуация.

Кметът на Церово пък похвали работата на общинската администрация, подкрепяйки думите си с цифри. Според Вулянов ако за 20 години в неговото село са вложени около половин милион лева, то за последните 4 години са инвестирани над 8 милиона лева. Те са подмяна на 15 км водопровод, асфалтиране на улици, тротоари, ремонт на читалището. Той обаче дойде на приемната, за да обсъди някои аспекти на интеграцията на ромите. В Церово има сериозен дял на ромското малцинство. За работата с тях отговаря Александра Александрова, която сподели, че в тяхното населено място ги няма обичайните за големите градове проблеми, но трябва да се вложат още усилия за включването на ромите в образователния процес.
След Лесичово, народният представител Десислава Костадинова се срещна и с граждани в Пазарджик. В областния град тя бе запозната с дългогодишния проблем на Кезим Юсеинов от баташкото село Нова Махала, който смята, че умишлено му се правят административни спънки за узаконяване на постройка извън регулацията на селото.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 798Време за изпълнение: 0.5489 сек., 0.4735 от тях за заявки.