RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
След обилния снеговалеж в община Пазарджик обстановката се нормализира, отчитат от местната администрация

При обилен снеговалеж, започнал около 20:00 ч. на 16.01.2016 год. и в съответствие с плана за зимното поддържане, бяха предприети дейностите в Община Пазарджик за снегопочистване и създаване на нормална обстановка и безопасност на движението, се казва в прессъобщение от местната администрация.В Пазарджик снегопочистването започна от 22:00 часа с 9 бр. специализирани автомобили на почистващата фирма. Обстановка се влоши, проверяваха се сигнали за паднали дървета, клони,  паднали и прекъснати кабели, проблеми с електрозахранването и тролейбусната мрежа.
Основната пътна мрежа в  Пазарджик беше почистена от снега  около 05:00 ч. на 17.01.2016 година.
В 04:30 ч.започна обработката и полагането на разтвор от калциев хлорид по основните улици, което приключи в 08:00 часа. За пръскането са използвани 2 специализирани автомобила.
Поради усилване на снеговалежа в 09:00 часа започна повторното почистване на основните улици с 8 бр. снегопочистващи машини, което приключи в 11:30 часа. След това започна почистването на второстепенните улици с 9 бр. автомобили, което продължи до 16:30 часа.
 По-късно, вечерта на 17.01.2016 год. започна понижаване на температурите. От 03:00 ч. на 18.01.2016г. започна повторно обработване на пътните съоражения - мостове, надлези и др. и основните улици с разтвор на калциев хлорид. Дейността приключи около 07:30 ч. на 18.01.2016г.
В гр. Пазарджик при снегопочистването са използвани 11 бр. автомобили на снегопочистващата фирма. Разходвани са 12 куб. м. разтвор от калциев хлорид. За снегопочистването и обработването но общинските пътища са използвани 12 бр. специализирани автомобили и са разходвани 145 тона пясък и сол.
 Проблеми при организацията и провеждане на дейностите по снегопочистването създават паркиралите автомобили. В това отношение не се наблюдава промяна в поведението на собствениците  и водачите на паркиралите автомобили.
 Обстановка в Община Пазарджик продължава да се нормализира. През деня на 18.01.2016г. усилията  са насочени към почистването и освобождаването от падналия сняг   в участъците  „ синя зона“,  общинските паркинги и  пешеходните зони. Напомняме на гражданите, държавните институции и организации, фирмите и офисите за задължението, което имат за почистването на тротоарите.
   За осъществявянето на контрол по снигопочиствонето са участвали 22 служители от БМ „ Паркинги и охрана“, се казва още в прессъобщението.


Тази страница е видяна: 733

 Публикувано от: pamedia на понеделник 18 януари 2016 - 11:09:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
232 служители на местната администрация ще повишават квалификацията си по проект
Бабите в местната администрация в Стрелча също празнуваха
Граждани реагират защо трябва да плащат за пропуски на местната данъчна администрация в начисляването на данък сгради
Общественото обсъждане на проекта за "Клептуза" ще е утре от 13:00 часа, напомнят от местната администрация
Обстановката на КПП-та в Пазарджик е спокойна
За всички детски градини от община Белово местната организация на ГЕРБ осигури дарение
Финансираната от Община Пещера книга „Професор Пасков – един голям и славен български учен“ бе представена пред местната общност
Областният управител Трендафил Величков: Критична остава обстановката в област Пазарджик
По 2 проекта на Областна администрация ще бъде включена Община Стрелча като пилотна
Заради обилния сняг в Родопите, всички автомобили да са с вериги

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5986 сек., 0.5156 от тях за заявки.