RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
По предложение на Бойка Маринска ще бъде организирана дискусия за намаляване риска при онлайн търговията

Бойка МаринскаДа бъде организирана дискусия за намаляване на риска от проблеми и злоупотреби при  онлайн търговията. Това предложи председателят на Комисията за взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите Бойка Маринска  на среща с директора на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

На срещата, която се състоя в сградата на Народното събрание, Бойка Маринска подчерта, че знаейки своите права,  гражданите на Република България по-спокойно ще се възползват от предимствата на общия европейски пазар.
Двете страни се договориха на дискусията да бъдат поканени всички институции и неправителствени организации, свързани с онлайн търговията и защита правата на гражданите в процеса.
Игнат Арсенов запозна председателят на Комисията с работата на Европейския потребителски център и изяви готовност за сътрудничество при разясняване на правата на гражданите при пазаруването по интернет.
Бойка Маринска приветства създаването на секторни помирителни комисии към Комисията за защита на потребителите. От тази година въпросните комисии ще помиряват търговци и потребители в няколко основни направления - енергетика, водоснабдителни и канализационни услуги, електронни съобщения и пощенски услуги, транспорт и финансови услуги. Тя представи на срещата статистика на жалбите и сигналите получени в Комисията за взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, според която голяма част от тях – около 30 % са свързани с нарушени потребителски права.
Бойка Маринска и Игнат Арсенов се договориха да продължат сътрудничеството си и по въпросите на защитата правата на гражданите при трансгранични потребителски проблеми.


Тази страница е видяна: 685

 Публикувано от: pamedia на сряда 27 януари 2016 - 07:05:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Комисията по образованието и науката прие предложение на Бойка Маринска, свързано с придобиването на образователна и научна степен „доктор“
Бойка Маринска: Заседанията на Комисията са открити – може да ги гледате онлайн
По предложение на Бойка Маринска се подготвя наредба, според която лица, страдащи от заболявания, които застрашават живота и здравето на децата, да не могат да бъдат педагогически специалисти
Гинче Караминова председателства първото заседание на новосъздадения Областен съвет за намаляване риска от бедствия
Бойка Маринска: Реформаторски блок ще бъде със солидно представителство в 44-то Народно събрание
В Пазарджик ще се проведе обучение за онлайн търговията като възможност малките и средните предприятия да увеличат продажбите си
Бойка Маринска: Електронното гласуване дава възможност на всички да упражнят правото си на глас, машинното гласуване ще бъде факт още на тези избори
Световната седмица на кърменето в Пазарджик ще бъде открита с онлайн изложба на кърмещи майки
Бойка Маринска – с приемен ден в Лесичово
Бойка Маринска ще има приемен ден в ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6424 сек., 0.5866 от тях за заявки.