pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Десетки граждани потърсиха съдействие от народния представител Бойка Маринска
pamedia , понеделник 07 март 2016 - 18:27:25 // коментари: 0


ПазарджикДва сигнала до Парламентарната комисия за взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите подадоха жители на Пазарджик в рамките на приемната на народния представител от Реформаторски блок Бойка Маринска в областния град.
Жител в района на гарата в Пазарджик изрази възмущението си от състоянието на жп подлеза и улица „Росица“.
Подлезът е в ужасно състояние, няма осветление, няма охрана, стълбите са изключително стръмни. Невъзможно е придвижването на хора с увреждания и майки с детски колички, а това е единственият начин пешеходците да се приберат по домовете си, заяви жената, която е изпращала жалби за състоянието на съоръжението до Министерството на регионалното развитие, Компания „Национална инфраструктура“, кмета на Общината, РИОСВ, но до момента решение на този проблем не е намерено. По думите й 400-те жители на квартала до гарата са изложени на постоянен шумов терор, заради вградените нови колони в района, по които диспечерите съобщават за разписанието на влаковете 24 часа в денонощието. Според подадения сигнал колоните са обърнати с лице към квартала, а не към гарата и това създава изключително напрежение сред живеещите, които са будени всяка нощ. Обидена съм, заяви още жената, която подробно обясни състоянието и на ул. „Росица“, която се наводнява при валежи и обобщи: „Нямаме канализация, по улицата няма тротоари, когато има сняг, тук снегорини не минават“.
Жител на града поиска съдействие от народния представител и Комисията, която Бойка Маринска оглавява във връзка с подадени сигнали от негова страна до Министерството на икономиката и Националния омбудсман за некоректност от страна на мобилен оператор.
Зрелостник от пазарджишка гимназия потърси помощ за отпускане на социална стипендия от висше учебно заведение, в Пазарджиккоето след няколко месеца ще кандидатства. Народният представител изрази готовност за съдействие и обяви, че при успешно полагане на кандидат-студентските изпити и представяне на необходимите документи, същият ще получи правото на безплатно обучение и социална стипендия.
Приемната в Пазарджик бе посетена от десетки граждани от Пазарджик и общината. Следващият приемен ден на народния представител Бойка Маринска ще бъде през месец май.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 467Време за изпълнение: 0.4564 сек., 0.3998 от тях за заявки.