RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Мартенски театрален маратон в Пазарджик, преди априлския фестивал "Океан от любов"

ПазарджикМладежкият дом в Пазарджик с всяка изминала година става все по-голяма сцена, която конкурира наистина утвърдени театрални сцени. Силно театрално присъствие ще има още този месец, а през следващия младата публика ще бъде запленена за пореден път от Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“, който ще се проведе в периода 1-ви - 5-и април. Този голям фестивал ще бъде предшестван от Мартенски театрален маратон. В Младежки дом Пазарджик ще гостуват три професионални монологични спектакъла и автора на книгата за Катя Паскалева - Георги Тошев. Зрителите, които се включат Мартенския театрален маратон, ще станат учредители на наградата на публиката в Младежкия театрален фестивал.
В мартеския маратон първо ще можем да видим моноспектакъла на Тигран Торосян "Изрод" по скандално откровените и на места дори вулгарни текстове на Джон Легизамо. Спектакълът е на 14 март.
На 21 март е авторският  моноспектакъл на Димитър Иванов "Разкази от бъчвата". Спектакълът е дебют на Димитър Иванов като актьор и на Димитър Стефанов като режисьор. И двамата са завършили актьорство за куклен театър при проф. Жени Пашова.
На 23 март Георги Тошев ще представи  книгата си "Катя Паскалева. Жените в мен", която се опитва да подреди пъзела на един рано прекършен живот, да разкаже историята на една от най-популярните и обичани български актриси.
А на 28 март можете да видите Яна Огнянова в "Жената е странно животно" и да надникнете в душата на  безработна актриса, която си търси работа, а и мъж и успява да се вживее в ролите на различни жени.Ето и подробности за представленията в маратона:

14.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала
ИЗРОД
Моноспектакъл на Тигран Торосян
по текстове на Джон Легизамо
Режисьор: Атанас Атанасов
Музика: Румен Бояджиев-син

Как се ражда едно емигрантско бебе, как тайно се онанира в банята, какви са хлапашките секс напъни и размисли за американската мода на обрязването…
„Изрод“ е забележително саркастична автобиографична изповед на един млад латино в страната на неограничените възможности, от самото раждане до неговия първи сблъсък с шоубизнеса. Основно се набляга на връзката баща-син. Доколкото въобще я има… Като цяло спектакълът е брутален, на моменти вулгарен, точно каквато е самата действителност в гетата в Америка. Иронията на този скандално откровен монолог е убийствена. Тя е ключът към успеха на пиесата, която е хит на Бродуей и има пет номинации за наградата Тони. Това е един изродски моноспектакъл, поднесен от талантливия актьор с арменски произход Тигран Торосян по текстове на Джон Легизамо.

21.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала
РАЗКАЗИ ОТ БЪЧВАТА
Авторски моноспектакъл на
Димитър Иванов
Режисьор: Димитър Стефанов Сценография: Йордан Иванов,
Димитър Димитров, Полина Христова

Какво се случва с човек, когато достигне дъното на бъчвата? Оттласква се от него или се смесва с утайката? Дали надеждата може да бъде открита дори там, сред тинята?
Представлението успява да накара зрителя за момент да забрави проблемите от ежедневието и да стане съпричастен към съдбата на Джаки и неговите три кукли. На сцената всъщност има не един, а петима актьори (шест дори, ако броим и Рупърт), всеки от които притежава своя собствена идентичност. Разбира се, накъде без неизменната и вечно актуална тема за любовта, която е засегната и тук.
Спектакълът „Разкази от бъчвата“ е дебют на Димитър Иванов като актьор и на Димитър Стефанов като режисьор. И двамата са завършили актьорство за куклен театър при проф. Жени Пашова.

23.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала
Георги Тошев представя книгата си
„ КАТЯ ПАСКАЛЕВА. ЖЕНИТЕ В МЕН“

Странница, скитница, актриса. Жена с тайни. Книгата „Жените в мен“ се опитва да подреди пъзела на един рано прекършен живот, да разкаже историята на една от най-популярните и обичани български актриси. Журналистът Георги Тошев ни представя личен архив на актрисата - нейните дневници и бележки, последното ú интервю преди да замлъкне, повалена от коварна болест.
"Катя Паскалева не беше светица. Не беше и грешница. Артистка. В живота и кариерата ѝ се оглеждат лицата на толкова много жени, които изигра, преживя и дари на публиката. Тя обичаше да предизвиква съдбата. Да я надхитря понякога... Катя беше мълчалива, но пълна с истории. Смехът ѝ можеше да превземе стаята за миг, а тишината, която носеше със себе си, да те накара да потънеш в мислите си."
Георги Тошев, август 2015 година

28.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала
ЖЕНАТА Е СТРАННО ЖИВОТНО
Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена…или по-скоро различно животно… Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите ú приятелки.
Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия, или на поредното предаване, в което е платена публика?
Ще Ви оставим да разберете сами. Но едно е сигурно, тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. Едно one lady show с една китара и една безумно огнена актриса, която няма да забравите – Яна Огнянова.
Сценарий и постановка: Здрава Каменова


Тази страница е видяна: 1163

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 10 март 2016 - 15:16:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Мартенски театрален маратон предшества фестивала "Океан от любов" в Пазарджик
Bio.Ego.Organic в програмата на Мартенски театрален маратон в Младежки дом – Пазарджик
Младежки дом – Пазарджик представя три постановки на съвременни теми в Мартенски театрален маратон
„Лекомислената“ - във второто издание на Мартенски театрален маратон
„Пуканки“ е последната постановка от Мартенски театрален маратон
Мартенски театрален маратон представя утре “Камъни в джобовете“
Младежкият дом отново събира млади театрали за Мартенски театрален маратон
Написаният специално за млада актриса от ромски произход спектакъл „Цигански колела“ ще представят на Мартенски театрален маратон
17 театрални формации ще вземат участие в 7-ия фестивал „Океан от любов“
На 1 април с над 20 театрални трупи започва XI Международен младежки фестивал „Океан от любов“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6145 сек., 0.5306 от тях за заявки.