RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ловците поискаха част от ловната такса да остава в местното дружество за назначаването на надзиратели и стража

ПазарджикНа работна среща инициирана от ЛРС „Сокол- 1983” Пазарджик, областният управител Трендафил Величков и зам. областният управител Стефан Мирев подкрепиха предложенията за изменение на Закона за лова и опазване на дивеча, между и първо и второ четене в Народното събрание. На срещата в комплекс „Фазанарията” присъстваха народните представители д-р Дончо Баксанов, Димитър Гечев, Десислава Костадинова, проф. Станислав Станилов и Стефан Кенов, съобщиха от Областната администрация.

Основните акценти в новия ЗЛОД, бяха представени от главния секретар на Съюза на ловците и риболовците в България, Васко Василев. По думите му от 2000г. този закон е променян общо 27 пъти, почти два пъти годишно. Има противоречия между закона и действащия правилник.
Представителите на ловно-рибарските дружества от Пазарджик, Батак, Пещера, Септември, Панагюрище и Велинград поставиха редица въпроси и проблеми свързани с дейността на ловците и риболовците на територията на област Пазарджик и предложиха четири основни промени в ЗЛОД. Те настояват заповедта на министъра на земеделието за промяна на ловно-стопанските райони да бъде призната за административен акт, а не както е досега – за вътрешно нормативен, за да може да подлежи на съдебен контрол. Второто искане е свързано с това 70–те хектара площ на ловец да бъде препоръчителна, а не задължителна мярка. 30 % от ловно-стопанските такси на ловец да се предоставят на ЛРД за назначаване на ловни надзиратели или на РДГ – за ловна стража, вместо да постъпват в републиканския бюджет, е третото искане на ловците. Последното предложение до промяна в действащия закон е за удължаване на рова на водоплаващ дивеч до края на м. февруари и изместване с 15 дни на лова за дива свиня.
Областният управител Трендафил Величков благодари на ловците от региона за активното им участие в преодоляването на бедствени ситуации, в различните общини на областта. Той отправи апел към всички народни представители да бъдат разгледани и обсъдени предложенията на ловно-рибарските сдружения от област Пазарджик, защото най-важното е новият закон да не ощетява дейността на ловците, каза в заключение областният управител.
В работната среща взеха участие и директорът на РДГ- Пазарджик инж. Владимир Влахов, директорът на ДГС „Пазарджик” инж. Гаврил Рангелов.Тази страница е видяна: 765

 Публикувано от: pamedia на вторник 29 март 2016 - 17:24:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Такса смет остава същата и за 2017-а, за около 13 млн. лв. е строителството на новото депо до сега
От 1 септември Община Пазарджик започва назначаването на социални асистенти
При почистване на ловната си карабина пазарджиклия се самопрострелял
Полицаи и надзиратели излизат на национален протест на 5 юли
Посреднощ велинградчанин гърмя с ловната си пушка, нацели вилата на съсед
Старец гръмна с ловната си пушка крадец от пчелина му край Велинград
Надзиратели от цялата страна се събраха на втори национален протест
Тази нощ бракониер стреля от 2 метра срещу полицаи и ловни надзиратели
Още едно от лицата на ловците
Ути ще готви за 1000 души на празника на ловците

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5560 сек., 0.4707 от тях за заявки.