RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Със скандал започна конференцията на БСП в Пазарджик /снимки/

ПазарджикСтрог пропусквателен режим предизвика недеволство и взаимни обвинения на крилата в общинската организация на БСП по време на регистрацията на делегатите на Отчетно-изборната конференция на социалистите.

Право да влязат в Голямата зала на Младежкия дом получаваха единствено избраните да представляват партийните организации, след намесата преди ден на Националното ръковдство на социалистите, представлявано в Пазарджик от Янаки Стоилов. Знакови за червената партия лица от града и общината недоумяваха пред вратите защо остават отвън.

В крайна сметка след появата на журналисти те получиха покани за гости на конференцията и заеха една от страничните колони места в залата.
При възникналата суматоха на входа  се наложи да бъде потърсена и охраителна полиция.

Минута след откриването на форума от залата се дочуха скандирания ""Оставка!"
Веднага след това стана ясно, че Конференцията обсъжда дали да бъдат допуснати журналисти. С гласуване форумът реши да бъде открит за медиите. Той се председателства от Илко Савов. На официалната трибуна, освен него, са и зам.-председателят на партията Янаки Стоилов и временният секретар Станислав Владимиров.

Напрежението в залата пролича още от първите предложения за дневен ред. Делегатът  от с. Мало Конаре Георги Навущанов попита защо не е включен  Отчет за работата на общинската партийната организация - Пазарджик и поиска това да е първата точка от дневния ред. Предложението му бе отхвърлено с 37 гласа "Против", 35 "За" и 1 "Въздържал се".
Свето недоумение под формата на въпрос "Защо моето село е отстранено от конференциата" зададе от редовете на гостите  и Дора Христова, като отбеляза, че Синитево има 2 хил. души, а тя е била 3 мандата кмет.

След продължили обсъждания бе прието предложението на депутата Димитър Димитров за измение в Правилата за избор на ръководни органи на общинската организация.
Той предложи членовете на Общинския съвет да се избират по висшегласие, а не с 50% плюс един, тъй като практиката показвала, че винаги се налага да се провеждат безкрайни гласувания до малките часове на деня. Янаки Стоилов поиска да се гласува дали този избор да е явен или таен, но това веднага бе посрещнато с нарастващо жужене,  а от последните редове  отново се чуха гласове "Оставка". Димитров, видимо раздразнен, обясни от микрофоните , че Илко Савов и Янаки Стоилов искат да тласнат конференцията в посока, каквато неговото предложение не съдържа.
Гласуването показа, че предложението му се приема, при това с квалифицирано мнозинство - 77 "За".

Конференцията продължава с основния доклад, озаглавен "Доклад за политическата и икономическа ситуация в България и Пазарджик", който се чете от Станислав Владимиров и е първа точка от Дневния ред.


bsp16k_10.jpgbsp16k_1.jpg 
 Пазарджик Пазарджик
 Пазарджик Пазарджик
 Пазарджик Пазарджик
  
Тази страница е видяна: 1616

 Публикувано от: pamedia на неделя 10 април 2016 - 10:57:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тази събота ще се състои второто издание на конференцията TEDxPazardzhik
Конференцията на ВМРО-БНД избра Стефан Балабанов за председател на Областния комитет
Пазарджик - 3-ти март в снимки
Вечерният концерт на Празника на Пазарджик в снимки
Видео и снимки от ледения порой в Пазарджик
Гори тухларна в покрайнините на Пазарджик /снимки/
50-годишният юбилей на Симфоничен оркестър – Пазарджик в снимки
Върви, народе възродени (снимки от шествието на 24 май в Пазарджик)
Снимки на Областния управител на Пазарджик побъркаха Фейсбук
Снимки от поклонението пред паметника на Левски в Пазарджик

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5720 сек., 0.4890 от тях за заявки.