pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Над 16 млн. лв. безвъзмездно ще получи Община Велинград по „Региони в растеж“ за срок до 2023-та година
pamedia , събота 23 април 2016 - 16:25:38 // коментари: 0


    Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев изам.-министърът на МРРБ и ръководител на Оперативна програма „Региони в растеж” Деница Николова подписаха дългосрочно двустранно спорВелинградазумение за реализация на инвестиционната програма на община Велинград.
Местната власт трябва подготви и подаде за оценка и одобрение проекти предложения на обща стойност за основните обекти 16 043 137,59 лева, като 100% от сумата представлява безвъзмездно финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж”. Проектите ще бъдат за мерки по енергийна ефективност по отношение на  сградите на Районна прокуратура,  на новата и на старата сграда на община Велинград, за многофамилни жилищни сгради също. В проектите са включени и група дейности градска среда, включващ следните обекти: Централен площад от ул. "Юндолска" до Държавно горско стопанство "Алабак" от ос.т. 239А-244-233-9; от ул. "Св. Св. Кирил и Методий" от ос. т. 244-236А-38 и от фонтаните до старата сграда на общината, изграждане на зона за отдих-складове при Централен кооперативен пазар, ремонт, реконструкция и енергоспестяващо осветление  на улици “Георги Кирков, “Милеви скали” и “Христо Смирненски”. Проектът за образователна инфраструктура включва Полудневна детска градина към СОУ "Кирил и Методий", а проектът по група дейности социална инфраструктура - изграждането на нови социални жилища, съобщиха от общината.
След изпълнението на проектите, обхващащи основните обекти в програмата, община Велинград ще има възможност за финансиране на резервни обекти на територията зоните за въздействие в града включващи ремонт и реконструкция на улична мрежа, паркове и зелени площи на стойност: 8 021 568,79 лева, уточниха от администрацията във Велинград.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 665Време за изпълнение: 0.5072 сек., 0.4543 от тях за заявки.