RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Отчитали по 25 лв. на ден от паркинга зад театъра, съкращават 4 от 8 -те излишни места в "Паркинги и охрана" след търга за отдаване под наем

ПазарджикПредложение за промяна в длъжностното разписание и общата численост на персонала на Бюджетно мероприятие "Паркинги и охрана"  внася в Общинския съвет  кметът Тодор Попов. Тя се налага след отдаването под наем на трите паркинга - "Елбрус", "Тракия" и "Театъра".

На тях до този момент са работили общо 8 служители на длъжността "работник на паркинг", които остават без работа.
Кметът предлага от тях да бъде увеличен с 4 бройки щата на звено "Самоохрана": 2 - младши специалист по самоохрана и по 1 - специалист "Знаково стопанство" и  работник на наказетелния паркинг.
Така от общо 59-те работещи в БМ "Паркинги и охрана" ще останат 55 след отдаването под наем на трите общински паркинга.

На последната си пресконференция Тодор Попов сподели, че от паркинга зад театъра,  докато се стопанисвал от Общината, отчитали по 25 лв. приход на ден.

Излиза, че там всеки е спирал без пари. На тези младежи, които работеха там, им предложих по-високи заплати - 600 лева. А те викат: "Не щем."
Единственият начин е да се дава възможност на частната инициатива да променя нещата. Там, където не може да се справи Общината,  по-добре е да се търсят партньори", обясни Попов.

"Сега на вниманието ни стоят и патронажите. И там е .. Правят се едни ремонти всеки ден, сменят се едни канчета и чинии.. Все едно, че храним войската на Цар Симеон Велики.

Всички тези дейности трябва да се отдадат. Смятаме и казваме - това е нашият интерес. Който иска , да го взима и да работи. Ако може да изкара нещо за него - да е жив и здрав. Ако не може - направил е грешна инвестиция."

Това каза още кметът преди известно време относно перспективите  за развитие на част от дейностите, които извършва Общината.
Тази страница е видяна: 3039

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 23 юни 2016 - 17:10:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик обяви 2 търга за продажби и един за отдаване под наем на имоти
Общинският съветник Евтим Янев отправи питане до кмета на Пазарджик за местата на инвалидите в отдадените под наем паркинги
Три паркинга в центъра на Пазарджик ще се отдават под наем на фирми
Фирмата на Г. Йорданов участвала в конкурс за концесия на паркинга "Совите", печели го "Паркинги и гаражи2011"ЕООД
Алтернативно проекторешение с 37 пъти по-висок наем за концесията на паркинга зад "Здраве" е изработил общинският съветник Евтим Янев
Т. Попов: Изказвам своето съжаление към хората, чиито щатове се съкращават, но просто е неизбежно
Няма населени места без електрозахранване в Пазарджишка област след снега
40% депозит се иска за участие в търга за 14-те магазина на пазара
Полицията започна набиране на сътрудници охрана
Утре ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в търга за почистване на речните коритаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.9792 сек., 0.9001 от тях за заявки.