RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
EVN България предоставя възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли 2016 г. при нови цени на тока

ПещераПредвид очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 1 юли 2016 г. EVN България предоставя на своите клиенти възможност сами да отчетат електромери и да предоставят данните на дружеството, съобщават от енергоразпределителя.
Самоотчитането се извършва по желание на клиентите, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет на електромерите от страна на дружеството.
Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли 2016 г. в декларация, която се предоставя и попълва на място в EVN Офис. Приемане на декларациите ще се извършва в периода от 1 юли (петък) до 4 юли 2016 г. (понеделник) включително, от 08:00 ч. до 17:00 ч. При попълването се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни 2016 г. включително по старите цени, а от 1 юли 2016 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР.

За всички клиенти, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2016 г. ще важи следният принцип, който се прилага успешно от години при смяна на цени:
•    Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на последното отчитане през юни 2016 г. до 30 юни 2016 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.
•    Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 юли 2016 г. до датата на следващото отчитане през юли 2016 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период. Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията във фактурите ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни 2016 г. включително и потребление по нови цени от 1 юли 2016 г.
Според проекторешението на КЕВР във фактурите след 1 юли 2016 г. отпада изписването на  двата реда, които показваха разходите за балансиране на електроенергийната система. Тези разходи, според проекторешението на КЕВР вече ще са включват в цената на енергията и като такива няма да бъдат изписвани на отделни редове във фактурите. EVN България напомня и новия актуален график за плащане на фактури всеки месец за отделните групи клиенти:
•    за група I – от 10-то число
•    за група II – от 17-то число
•    за група III – от 24-то число
•    за група IV – от 30-то число
Тази страница е видяна: 1247

 Публикувано от: pamedia на понеделник 27 юни 2016 - 15:02:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови цени на тока от 1 юли очакват от EVN , предлагат самоотчет
Нови цени на електроенергията за клиентите на EVN България от 1 юли 2016 г.
Бюро по труда – Пазарджик предоставя възможност за дистанционни услуги за работодатели и за безработни
EVN е готова с първите фактури по новите цени на тока, от днес може да се плаща
EVN България ще отчита електромерите по празниците по редовния си график
EVN е в готовност да организира отчитането при нови цени на електроенергията от 1 ноември
EVN България: Самоотчитането на електроенергията е възможност, не задължение
България избира представители на ЕП. Бюлетината е с възможност за преференциален вот и „Не подкрепям никого”
Пазарджишка област е на 9-о място по въведени в експлоатация нови жилища през последното тримесечие на 2016 г.
EVN България - със 7 млн. лв. инвестиции в област Пазарджик за 2016 г.

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8675 сек., 0.7874 от тях за заявки.