pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Неделчо Кесов: Опитаха се да ни вземат домакинството на Европейската и световната купа по бадминтон за младежи и девойки
pamedia , сряда 06 юли 2016 - 14:08:32 // коментари: 0


Неделчо КесовЗа девети път през август Пазарджик ще бъде домакин на Европейска и Световна купа по бадминтон за младежи и девойки до 19 години. Pazardjik Junior Internationale ще се проведе от 12 до 14 август и се очаква да събере над 100 участници от над 10 държави, сред които Англия, Шотландия, Турция, Русия, Словакия, Сърбия, Румъния, Гърция, Германия, Франция, Норвегия, Армения, Дания, Тайланд.

Интересът към турнира е голям, включително и към домакинството му. Разполагащите с модерни спортни зали градове като Панагюрище и Бургас са се опитали да вземат от Пазарджик домакинството на този турнир. Това съобщи на пресконференция главният организатор на проявата Неделчо Кесов, който е треньор на "Бадминтон - скуош клуб "Пазарджик".
Другите два турнира от подобен ранг се организират в Германия и Холандия, съобщи  Кесов. Основен организатор на спортната проява е Община Пазарджик. В състезанието ще участват  петима наши бадминтонисти, сред които Алекс Попов и Гергана Павлова. Дебют ще направи и другият пазарджишки тим "Бенковски", допълниоще Неделчо Кесов.
Той припомни, че именно този турнир в Пазарджик е бил трамплин за топ-състезателките на България - сестрите Стефани и Габриела Стоеви, които по-късно спечелиха за първи път в кариерата си златен медал от световното в Баку. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 935Време за изпълнение: 0.4868 сек., 0.4056 от тях за заявки.