RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
РИОСВ-Пазарджик състави актове на кмета на Лесичово, на автобояджия и на десетина фирми

ПазарджикПрез юни експертите на РИОСВ-Пазарджик установиха и санкционираха седем нарушения на екологичното законодателство. За неизпълнение на условия в издадено комплексно разрешително е съставен акт на „Свиком”АД, Пазарджик.  За констатирано неизпълнение на дадени предписания, актове са съставени на кмета на община Лесичово, на физическо лице, собственик на обект – камера за боядисване на автомобили в с. Добровница и на „Импрегнация 2000“ АД, гр. Белово. 

Актове са съставени и за административни нарушения на Закона за водите – на „Биовет”АД, Пещера. Те са за превишение на индивидуалните емисионни ограничения по показатели неразтворени вещества и общ фосфор в отпадъчните води на обекта и на „Свиком АД, за изтичането на непречистени отпадъчни води от лагуна №3 на свинекомплекса на фирмата в дере, приток на р. Елшишка.
За неправилно складиране на химикали е съставен акт на собственика на „Екотроника“ЕООД, гр. Панагюрище.

През юни директорът на РИОСВ-Пазарджик издаде четири наказателни постановления за налагане на санкции и глоби. За установено неизпълнение на условия в издадено комплексно разрешително е наложена имуществена санкция в размер от 10 000 лв. на „Панагюрска медна компания“ ООД.

За заустване на производствени отпадъчни води със съдържание, превишаващо  индивидуалните емисионни  ограничения в разрешителните за заустване, са наложени две имуществени санкции – 2000 лв. на „Агрофарм“ ООД – винарска изба в с. Лесичово и 3000 лв., на „Оптикс“ АД – предприятие за производство на оптични детайли в гр. Панагюрище, площадката му в с. Попинци.
На физическо лице е наложена глоба от 300 лв. по Закона за управление на отпадъците за това, че не е предало отпадъците на лице с разрешително.

През юни експертите на РИОСВ извършиха 158 проверки в 132 промишлени обекта в общините на Пазарджишка област. За отстраняване на нередности са издадени 94 предписания.


Тази страница е видяна: 887

 Публикувано от: pamedia на петък 08 юли 2016 - 12:09:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РЗИ състави актове на 13 пушачи и 6 фирми за пушене в нарушение на Закона
РИОСВ глоби кмета на Лесичово с 2000 лева
На две фирми са съставени актове за еконарушения
ОИК състави актове на собственика на магазина на бул. "България" и на ПБЖ
РИОСВ провери сигнал за замърсяване на въздуха от дейността на мебелна фирма в Пазарджик и състави акт за нерегламентирано горене на отпадъци
От проверките на РИОСВ за крайпътни сметища ще го отнесат с актове кметовете на Белово и Сестримо
Глоби за кметове, фирми и физически лица след проверки на РИОСВ – Пазарджик
Шест наказателни постановления и актове на стойност над 30 хиляди лева издаде РИОСВ за първите два месеца на годината
РИОСВ състави 4 акта на собственици на пунктове за изкупуване на билки
РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица за нарушения на екологичното законодателство, през март и априлТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5956 сек., 0.5160 от тях за заявки.