pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Пещера започват да събират дарения за изграждане паметник на Васил Левски
pamedia , четвъртък 21 юли 2016 - 12:56:32 // коментари: 0


ПещераОбщинските съветници на Пещера се обединиха около идеята да се създаде общински комитет към Общобългарски комитет „Васил Левски“, който да набере дарения за изгражданета на паметник на Апостола в града. В основата на паметника ще бъде вграден списък с имената на всички дарители.

Повече От 3 месеца кметът Николай Зайчев води разговори с председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски“  Васил Василев за изграждането на паметника. Зайчев сподели задоволството си от факта, че Левски за пореден път се оказа обединител и постави личните и пратийни интереси на втори план. "Целта ни е паметникът да бъде готов за 180-та годишнина от рождението на нашия национален герой. Левски е над всички нас! Ние можем само да сведем глави пред неговото дело и пред вярата, която дава на всички, за които България е Родината", коментира Зайчев.


В докладна до местния парламент  общинският съветник Йордан Младенов предлага паметникът да бъде поставен в  градинката между улиците "Г.С.Раковски" и "Михаил Такев"(градинката зад полицията).Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 679Време за изпълнение: 0.5490 сек., 0.4724 от тях за заявки.