pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Безплатни прегледи и за рак на гърдата в панагюрската МБАЛ „Уни Хоспитал“
pamedia , четвъртък 29 септември 2016 - 15:14:22 // коментари: 0


ПанагюрищеСлед кампанията за рак на белия дроб, от отделението по гръдна хирургия в МБАЛ „Уни Хоспитал“ организират нови профилактични прегледи – за рак на млечната жлеза. Началникът на отделението по гръдна хирургия на болницата в Панагюрище д-р Юрий Стоянов припомня, че ракът на гърдата е най-широко разпространеното онкологично заболяване сред жените - на второ място като причина за смъртността при тях. 
Въпреки че ракът на гърдата има неспецифични симптоми, откриването им има основно значение за неговото диагностициране. Най-често първият симптом, който се открива, е твърда бучка, която се развива едностранно в гърдата или подмишницата. Други симптоми са: промяна във формата или големината на гърдата, зачервяване или вдлъбнатини по гърдите, кожен обрив в областта на зърната или обилна секреция от тях.
Лекарите от отделението по гръдна хирургия подчертават, че ранното диагностициране е от съществено значение за изхода от заболяването. „Уни Хоспитал“ разполага с единствена по своите възможности ехографска и мамографска апаратура за ранна диагностика на гърдата.
Безплатните профилактични прегледи ще се извършват от 3 до 5 октомври, включително и от 10 до 12 октомври, включително, от 9.30 до 14.00 часа.
Телефони за предварително записване: 0357/88 581 и 0357/88 582

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 913Време за изпълнение: 0.5869 сек., 0.5148 от тях за заявки.