pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Стрелча е част от кампанията за борба с остеопорозата. Ще се проведат измервания на костната плътност
pamedia , четвъртък 06 октомври 2016 - 13:35:02 // коментари: 0


Остеопороза Стрелча е включена в провеждащата се в страната информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на остеопорозата. В рамките на тази кампания със съдействието на Община Стрелча, на 10 октомври 2016 г.(понеделник),  от 14:00 до 16:00 часа в Ритуалната зала на Община Стрелча  ще се проведе информационно събитие под мотото „Да запазим костите си здрави!“, на което посетителите ще могат да научат кои са основните рискове за развитие на остеопороза при мъже и жени и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави през всеки етап от живота,  да попълнят тестове за определяне на личния си риск и да научат повече за ролята на храненето и двигателната активност при профилактиката на това заболяване.

По време на събитието ще се проведат измервания на костна плътност и телесен състав на цена 10,00 лв с предварително записване на тел. 0884 71 44 39 .

Информационното събитие „Да запазим костите си здрави!“ е част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза в навечерието на 20 октомври – Световния ден на остеопорозата, която се провежда в над 200 страни  в света с цел повишаване на информираността и ограничаване на разпространението на остеопорозни фрактури – една от водещите причини за ранна инвалидизация и смъртност сред възрастното население на планетата.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 795Време за изпълнение: 0.4536 сек., 0.3752 от тях за заявки.