RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Три акта и едно наказателно постановление за еконарушения са съставени през септември

smet_panag2.jpgЕкспертите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Пазарджик са извършили през септември 114 проверки на 101 промишлени и търговски обекти. За констатирани несъответствия са издадени 65 предписания, а за нарушения на секторните закони са съставени 3 акта. За неизпълнено предписание от физическо лице –  зам.- директор на „Завод за хартия –  Белово”АД, е съставен акт по Закона за опазване на околната среда, съобщиха от екоинспекцията в Пазарджик. Вторият глобен е „ПМБ Индъстрис”ООД, Пазарджик - за неподдържане в експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения за отпадъчни води, в резултат на което те са постъпили в градския колектор без пречистване.

Акт е съставен и по Закона за управление на отпадъците на „Фани Комерс 2012” ЕООД, Пазарджик, за липса на отчетна книга с хронологична информация за количеството, естеството и произхода на отпадъците, приемани на площадката. Издадено е наказателно постановление за налагане на глоба от 500 лв. по Закона за водите на физическо лице, за допуснато изтичане на отпадъчна торова течност в р. Умишка.

Против замърсяването на почвите с нитрати са проверките за правилно съхранение и употреба на торовите маси от дейността на животновъдни ферми. През последния месец бяха инспектирани кравеферми в с. Менекьово, община Белово, с. Бошуля, община Пазарджик и във Велинград. Нарушения не са констатирани.

Приоритетни за контрол през септември бяха и предприятия за производство на мебели, автосервизи, сервизи за хладилна и климатична техника и защитените територии в териториалния обхват на РИОСВ-Пазарджик. Извършен е последващ контрол на дадени предписания на общините Белово и Лесичово за почистване на замърсени с отпадъци терени и на предписания, свързани със състоянието на пречиствателни съоръжения за отпадъчни води. Предписанията на РИОСВ са изпълнени.

При проверките през месеца са отстранени пропуски, свързани с воденето на отчетност по отпадъците, със съхранението на отпадъци, с поддържането на компютърни информационни системи за налични и изходящи количества компоненти и материали, образувани от разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства. В следствие на извършения текущ и последващ контрол, дадените предписания и предприетите действия от страна на операторите, са подобрени техническите характеристики на пречиствателни съоръжения на промишлени обекти. 


Тази страница е видяна: 840

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 октомври 2016 - 15:17:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Четири акта за еконарушения e съставила РИОСВ-Пазарджик през септември
10 акта са съставени през февруари за пушене в заведения
На две фирми са съставени актове за еконарушения
През последната седмица са съставени нови 10 акта на подпалвачи на сухи треви
На място са свалени номерата на 6 автомобила, съставени са 40 акта и 35 фиша само вчера на територията на общините Септември и Белово
Горските инспектори в Пазарджик са извършили през октомври над 4400 проверки. Има съставени 53 акта
Четири акта и 24 предписания са направили през септември от РИОСВ - Пазарджик
За нарушения на екозаконодателството са съставени 4 акта
За нарушения на вечерния час в Панагюрище са съставени 20 акта
Два басейна временно са затворени, съставени за три акта за нарушенияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5532 сек., 0.4735 от тях за заявки.