RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Председателят на Административния съд – с лекция пред ученици за правата на децата

М.Шотева, Пазарджик, Административният съд в Пазарджик обяви 13 октомври за Ден на отворените врати. Той се организира за четвърта поредна година.
В Деня на отворените врати – 13 октомври от 11,00 до 15,30 часа Администратвният съд ще е отворен за посещение от граждани. Съдът се помещава в сградата на Изчислителния център -  ул. Константин Величков № 20, ет. 5.

В рамките на инициативата, в 12,40 часа на гости на съда ще бъдат учениците от VІ „а“ клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик. Посещението ще премине под надслов „Аз си знам правата“. Учениците ще презентират изготвени от тях информационни табла на предварително обявена тема, а лекция за правата на децата ще изнесе председателят на съда Мариана Шотева. Гост на мероприятието ще бъде и представител на Комплекса за социални услуги за деца и семейства - гр. Пазарджик, който ще  предостави информация на учениците за първата в България специализирана стая за изслушване на деца, участващи в правни процедури - т. нар. „Синя стая“. Служител от Областно звено „Охрана – Пазарджик“ ще запознае учениците с пропускателния режим в съда.
В часа за разпределяне на постъпилите в съда дела председателят ще представи начина на разпределяне чрез Централизираната система за разпределение на делата на Висшия съдебен съвет.
През целия ден на информационните монитори ще бъдат излъчвани видеоматериали „Третата власт отвътре - 10 информационни рубрики“ на ВСС. 


Тази страница е видяна: 1296

 Публикувано от: pamedia на сряда 12 октомври 2016 - 07:50:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Председателят на Административен съд – Пазарджик – с изнесен урок в КСУДС пред ученици за жертвите на престъпления
Андрей Момчилов: Краят на финансирането на Центъра за правата на децата не означава край на работата с децата в конфликт и в контакт със закона
Фонд - ИГА представи Център за правата на децата
В Административния съд ученици показаха в състезания познаване на европравата и задълженията си
В Деня на отворени врати ученици се запознаха с дейността на Административния съд
Красен Станчев ще чете лекция пред горните курсове в Икономиката
Последствия от неспазването на вечерния час и от полицейски акт обсъдиха ученици със съдии от Административния съд
Да бъдем единни и да носим в сърцата си гордия български дух, призова председателят на ОбС- Ракитово Нина Димова на тържеството пред читалище “Будилник 1898“
Председателят на ОбС е обжалвал пред ВАС решението срещу наредбата за "паяка"
Ученици от Пловдив ще зарадват с подаръци децата от три Центъра за настаняване от семеен тип в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5594 сек., 0.4742 от тях за заявки.