pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Община Ракитово ще връчи почетни плакети за принос в музикалната култура на Ракитово на Иван Елкин и Георги Холянов
pamedia , неделя 30 октомври 2016 - 15:50:20 // коментари: 0


В Деня на народните бидители  Община Ракитово ще връчи два почетни плакета за принос в музикалната култура на Ракитово - на Иван Елкин и Георги Холянов.

Иван Елкин, Иван Елкин е родом от Ракитово, свири от 9-годишен. Преподавал е  уроци по цигулка в детската музикална школа към читалище „Будилник” в Ракитово. Дълги години свири в оркестъра на брат си Борис Елкин. Музикалните му умения са по цигулка, акордеон, китара и саксофон. От пенсионирането си до днес участва в различни музикални формации. От няколко години ръководи църковния хор в храм „Вмцча Неделя” – Ракитово. Той е изключително скромен и възпитан човек, а когато вземе цигулката в ръцете си от нея излизат най-нежните и чувствителни звуци.

Георги Холянов

Незрящият композитор Георги Холянов е родом от Пещера, но е израсъл в Ракитово, където родителите му се преместват да работят.  Завършва Училището за деца с нарушено зрение във Варна, а после учи в Средното музикално училище в Пловдив. Остава да живее в Пловдив, където завършва и Висшия музикален педагогически институт . От 1981 г. живее в София и работи като преподавател по музика в Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл”. Там той създава различни музикални формации - хор, струнен оркестър и вокално-инструментален състав за попмузика, а по-късно и две детски вокални групи – „Усмивки” и „Тийнс”. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 820Време за изпълнение: 0.5496 сек., 0.4743 от тях за заявки.