RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Продължават профилактичните прегледи за рак на гърдата с ехограф, дерматолог също се включва в кампанията

Рак на гърдатаПетнадесетата поредна кампания за борба с рака на гърдата, инициирана от „Сдружение за онкоболни и приятели” под патронажа на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов, продължава и през месец декември 2016 г. под мотото "Заедно в името на живота!". На 5, 6 и 7 декември от 13:00 до 14:30 ч. Д-р Методиева – дерматолог, ще прегледа всички, които желаят в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик на ул. „Александър Стамболийски” № 16. Профилактичният преглед е на цена от 5,00 лв, съобщиха от Сдружението.

Продължават профилактичните прегледи с подвижният ехограф в Пазарджик и областта. До момента ехографът беше навсякъде, където имаше желаещи дами за преглед. Поради големият интерес от страна на дамите в Пазарджик да направят своя профилактичен преглед, Д-р Благова ще прегледа всички желаещи на 7.12.2016 г. от 13:30 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в Пазарджик на ул. „Ал. Стамболийски” № 16. Цената на прегледите е непроменена - 10,00 лв. Записването на желаещите става в центъра или на тел.: 0888/380-308.

Подвижният ехограф, дарен на Националното сдружение на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници от Министерство на здравеопазването, има за цел да прави профилактика на жените и в най - малките и отдалечени кътчета на България и той напълно ще изпълни предназначението си в нашата област. Към момента са прегледани над 600 жени, съобщи Мария Чергарова от Сдружение за онкоболни и приятели. На две от жените е открит рак на гърдата, седем са изпратени за допълнителни изследвания, като на някои от допълнително диагностицираните са открити няколко с фиброаденома и кисти в гърдите. До момента ехографа в селата от Община Пазарджик беше в Юнаците и Величково - в читалищата, в Общините – най – напред се прегледаха работещите в Община Пазарджик, а в Областта – в гр. Пещера. Последваха ги желаещите в с. Дебръщица, Кметство Ветрен, Община Септември, с. Момина Клисура, с. Мененкьово, град Белово, с. Добровница, с. Хаджиево, с. Говедаре, с. Огняново, Община Батак, с. Лесичово, с. Черногорово, с. Мало Конаре, Община Стрелча, в първото евросело Калугерово, с. Елшица, с. Ивайло, беше на разположение на работещи жени в учреждения, цехове, фирми. Целта е да се скъси разстоянието на работното място между лекар и пациент.
Ехографът може да стигне до всички населени места и учреждения, където има желаещи да се прегледат на място. Със съдействието на Областния управител Гинче Караминова профилактични прегледи ще се проведат и в някои общини на Област Пазарджик.


Тази страница е видяна: 1120

 Публикувано от: pamedia на вторник 06 декември 2016 - 17:20:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Профилактичните прегледи в Клиниката по съдова хирургия на „Уни Хоспитал“ продължават
Мобилният ехограф ще продължи обиколките в селата за прегледи за рак на гърдата
С нов собствен ехограф Сдружение за онкоболни и приятели започна кампанията за борба с рака на гърдата
Профилактичните прегледи в клиниката по съдова хирургия в „Уни Хоспитал“
Мобилният ехограф продължава обиколките за профилактика рака на гърдата, открити са пет нови случая
15 февруари – Ден на отворените врати в Центъра за онкоболни в Пазарджик и организирани профилактични прегледи с ехограф
Безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата в Пазарджик
Безплатни профилактични прегледи в Панагюрище за рак на гърдата
Прегледи за ранно диагностициране на рака на гърдата в Стрелча
Безплатни прегледи и за рак на гърдата в панагюрската МБАЛ „Уни Хоспитал“

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5176 сек., 0.4363 от тях за заявки.