RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В обучение на тема „Ангажираност на читалищата в борбата с агрсията“ ще участват читалищните секретари и библиотекари от областта

ПазарджикПо повод Деня на „розовата фланелка“ – световен ден за борба с тормоза в училище, читалищните секретари и библиотекари от Област Пазарджик ще преминат обучение на тема „Ангажираност на читалищата в борбата с агрсията“, съжбщи инж. Радка Енчева-Кочева експерт в РЕКИЦ „Читалища“. Лектори ще бъдат специалистите от РЗИ, Отдел „Профилактика на болести и промоция на здраве“. Семинарът ще се проведе на 22 февруари 2017 г. от 11.00 ч. в залата на НЧ „Хр. Ботев-1897 г.“ – Пазарджик. Организатор на събитието е Регионалният експертно-консултантски и информационен център „Читалища“  в областта.

    Инициативата цели изразяване на съпричастност по проблема и  придобиване на компетенциии у работещите в културно-просветните институции за целенасочено включване в решаването му. Читалищата като най-старите граждански организации в България, не могат да останат встрани от борбата с агресията. Нещо повече, като информационни центрове и средища на култрно-просветния и обществен живот на местното население, те имат ресурса и повелята да бъдат алтеррнатива срещу насилието над личността и да формират обществена нагласа на непримиримост към всяка проява на такова, да дават  трибуна за гласност по темата и поле за дейности в подкрепа на ненасилието, толерантността и любовта между хората.

   Обучението ще премине под формата на интерактивна лекция с презентация на тема „Кажи и ти „Не на насилието!“. Във формата ще бъдат включени подходящите за постигане на целта ролеви игри и казуси. След приключване на обучението всеки участник ще получи тематични информационни материали. Ще бъде предоставена възможност за поставяне на въпроси. Ще започне процес на договаряне за  съвместни мероприятия на читалищата и РЗИ, Отдел ПБПЗ за продължаване на дейностите по промоция на психичното здраве в отделните населени места от Област Пазарджик. Предвижда се по повод Световия ден на здравето 7 април, масово в читалищата от областта да се проведат мероприятия в тази връзка, с което отново да заявят: „ДА НА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ, НЕ НА НАСИЛИЕТО“!
           














Тази страница е видяна: 779

 Публикувано от: pamedia на понеделник 20 февруари 2017 - 12:35:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Предстои обучение по екипност на читалищните секретари
Второ обучение на читалищни секретари по въпросите с пререгистрацията на читалищата
Продължава обучението на читалищните секретари
В 10.30 ч. е началото на заключителния семинар за читалищните секретари от Област Пазарджик
Читалищните секретари ще се обучават на семинар по темата за социално значимите заболявания
И читалищата се включват в борбата срещу СПИН
Териториална секция на Библиотечно-информационната асоциация учредиха 63-ма библиотекари от областта
Експертно - консултантски и информационен център„Читалища” област Пазарджик за обучение на читалищни секретари
Семинар на тема „Запазване и развитие на християнските ценности чрез дейността на читалищата” организира РЕКИЦ – Пазарджик
Читалищните дейци продължават здравно-информационната си кампания със семинар на тема "Юношество и здраве"

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5153 сек., 0.4332 от тях за заявки.