pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Клуба за психично здраве се учат да правят мартеници
pamedia , понеделник 06 февруари 2012 - 21:24:36 // коментари: 0


 С подкрепата на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Институт „Отворено общество” – София, сдружение „Човеколюбие” – Пазарджик, реализира проект „Заедно за психично здраве”. Целта на проекта е да повиши нивото на интеграция на хората с психични увреждания и преодоляване на 
4ovekol_maartenitsi.jpgобществената стигма спрямо психичната болест. Втората и третата дейност по проекта – „Разширяване капацитета на Център за социална рехабилитация и интеграция за хора с психични проблеми ”Човеколюбие” в Пазарджик” и „Организационно развитие на Клуб за психично здраве в град Септември” предвиждат осигуряване на защитена среда за хората с психични проблеми в гр. Септември, придобиване на умения за работа в група и на организационни умения, както и организиране на интеграционни събития. Мобилен екип от специалисти: психиатър, психолог, социален работник, трудотерапевт, които са част от екипа на ЦСРИ „Човеколюбие”, посещава Клуба за психично здраве в град Септември веднъж седмично и провежда срещи и обучителни модули с членовете на клуба, които са с интеграционна и организационна насоченост.
         На 6 февруари 2012 г. беше поредната среща на членовете на Клуба за психично здраве, които продължиха да изработват мартеници – дейност, която започнаха в края на месец януари. С изработването на мартеници могат да се развият и усъвършенстват уменията за работа в група, както и да се постигне терапевтичен ефект. Участниците в срещата приеха с въодушевление новината и се включиха активно в трудотерапевтичната дейност. Присъстващите членове на екипа демонстрираха как се изработват мартеничките и всички заедно направиха първите символи на Баба Марта. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1258Време за изпълнение: 0.4765 сек., 0.4003 от тях за заявки.