RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Младежкият дом отново събира млади театрали за Мартенски театрален маратон

ПазарджикМладежки дом – Пазарджик  представя второто издание на Мартенски театрален маратон така:


За втора година решихме да покажем на пазарджишката публика млади театрали и техните представления.
Всяка седмица от месеца ще гледаме по един професионален спектакъл:
На 1 март от 19:00 ч. ще видим експерименталния дуел между две от важните гилдии в изкуството – „Актьори срещу поети“. Нагледно и по интересен, забавен, провокативен и винаги различен начин са показани приликите и разликите между авторското четене на поезия и актьорското изпълнение на научена като монолог съвременна мерена реч. Публиката има ключово значение, защото именно тя решава изхода от своеобразната словесна схватка. Още с влизането си в залата и със сядането си, зрителите са приканени да вземат в ръце поезия. Всеки ще бъде посрещнат със стихотворение на български или чуждестранен поет, което ще го чака на мястото му. От началото до края публиката ще участва и по други начини, които всеки път са неочаквани. Това прави от „Актьори срещу поети“ събитие, в което интимното и любопитното се преплитат. Водещ на „смъртоносната“ литературна битка е пеещото конферансие Лилия Гелева.
   


На 9 март от 19:00 ч. следва първият двуезичен спектакъл на ромска тематика, написан специално за младата актриса от ромски произход Наталия Цекова – „Цигански колела“. Текстът е базиран на автентични истории на роми и фрагменти от техните фолклорни легенди, като представя ежедневната им борба за оцеляване в съвременна Европа през призмата на собствените им история, култура и традиции. Автори: Здрава Каменова, Калин Ангелов; Режисьор: Калин Ангелов; Художник: Ирина Василева

    На 15 март от 19:00 ч. продължаваме с моноспектакъла на Ивелина Колева „Лекомислената“. Общество, семейство, изкуство, лудост, изневяра, мечти, илюзии, реалност, равносметка, болка, любов… За какво си мислим, че живеем и дали само срещата със смъртта ни показва правилния път?
„Лекомислената“ е един разказ на А. П. Чехов, написан по действителен случай. С публикуването му в Москва избухва скандал, който води след себе си редица сътресения в обществения и културен живот на столицата. По този начин младият тогава писател променя из основи по-нататъшната съдба на реално съществуваща личност, прототип на главната героиня.
Екип: Режисьор: Станислав Станев; Художник: Теодора Лазарова

Ще завършим маратона на 22 март от 19:00 ч. с експерименталното представление на театър „Сфумато“ – Bio.Ego.Organic. Проектът е върху документални текстове, авторски видеа и няколко разказа на Етгар Керет.
Изследване, в центъра на което стои съвременният човек. Как да бъдем една по-добра версия на себе си? Какво движи човека днес? Избор ли е да бъдеш щастлив? Защо във време, в което изобилстват разкрити тайни за щастие, човекът е нещастлив? Не лекуваме ли симптомите, а не първопричината? Опит за изследване на взаимодействието между това, което е Човекът и това, което му се иска да бъде. Нуждата от отъждествяване, родена от страха „да те няма“. Колко коства да бъдеш честен със себе си? И ако успееш, дали това не би помогнало на някой друг?
Актьори, които решават да се изправят редом до нас в конфликта човек-свят. Те свалят театралната си роля и плътна маска, стоят честно пред нас като себе си, не се правят, че не ни забелязват в залата, а ни виждат ясно и ни превръщат в част от цялото на това изживяване и на проблема, за да го усетим плътно, силно и терапевтично и да излезем като нови от залата.
Екип: Видео оформление: Жоро Димитров, Рашко Раков, Роман Песаров, Константин Ангелов, Лилия Гелева, и Христо Ушев; с Лилия Гелева и Христо Ушев.

Мартенски театрален маратон

Март е месецът, с който подготвяме зрителите за Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“. Неговото 12-то издание ще се състои между 8 и 12 април тази година."


Младежки дом – Пазарджик

Тази страница е видяна: 848

 Публикувано от: pamedia на понеделник 27 февруари 2017 - 15:11:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Лекомислената“ - във второто издание на Мартенски театрален маратон
„Пуканки“ е последната постановка от Мартенски театрален маратон
Мартенски театрален маратон представя утре “Камъни в джобовете“
Bio.Ego.Organic в програмата на Мартенски театрален маратон в Младежки дом – Пазарджик
Младежки дом – Пазарджик представя три постановки на съвременни теми в Мартенски театрален маратон
Написаният специално за млада актриса от ромски произход спектакъл „Цигански колела“ ще представят на Мартенски театрален маратон
Мартенски театрален маратон предшества фестивала "Океан от любов" в Пазарджик
Мартенски театрален маратон в Пазарджик, преди априлския фестивал "Океан от любов"
В сряда Мартенският театрален маратон продължава с авторския спектакъл „Апетит“
С „Цигуларката на Бога“ на Стефан Цанев и Доротея Тончева днес започва Мартенският театрален маратон в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5648 сек., 0.4828 от тях за заявки.