RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Новото ръководство на „Медицински център Септември – 1“ организира дискусия с Клуба на инвалидите

СептемвриДелова среща с членове на Клуба на инвалидите в община Септември организира новото ръководство на „Медицински център Септември – 1“, съобщиха от здравното заведение. Хората оцениха по достойнство поканата и напълниха клуба, като посрещнаха радушно управителя на Центъра д-р Мая Влайкова и секретаря на общината Нина Вардина. В двучасовия разговор бяха обсъдени сериозни въпроси, свързани със здравното обслужване на жителите на общината с акцент – хората с увреждания, възрастните и тежко болните.
Д-р Влайкова представи новите възможности, които предоставя здравното заведение, в това число нови специалности, нови медицински услуги и пр. Тя изрази желание срещите с групи жители в общината да станат регулярни, поне по веднъж на месец. Идеята е да се търси пряк контакт с хората, за да се очертаят по-видимо слабите места в медицинското обслужване в общината и да се разработи действаща стратегията, по която да Медицинския център, за да осигури добро здравно обслужване.
Серия въпроси и препоръки тръгнаха от залата, като едно от най-сериозните оплаквания беше за затруднения достъп до лекарските кабинети. Според председателя на клуба на инвалидите Гена Гочева необходимо е в спешен порядък да се осигури по-удобен подход към кабинетите, включително и чрез изграждането на асансьор. Секретарят на общината Нина Вардина пое ангажимент от името на общинското ръководство да се погрижи за осигуряването на по-добър достъп. Нещо повече, предстои дарената на общината преди години линейка да се предостави за ползване от Медицинския център, което значително ще подобри обслужването, особено на спешните случаи.
Както се очакваше, в дискусията се обсъди и въпроса за липсата на работещ рентгенов апарат. Според председателката на клуба хората дори могат да се погрижат за известна финансова подкрепа за осъществяването на идеята. „Ще помогнем, макар и с малките си възможности, защото Медицинският център, а и ние, хората, имаме нужда от качествена техника. Много сме доволни от срещата с д-р Влайкова и г-жа Вардина. Ще се радваме на нови разговори и пожелаваме успех на д-р Влайкова,“ сподели Гена Гочева.
В намеренията на ръководството на Медицинския център е да започне поетапно предлагането на медицинско обслужване на хронично болни и инвалиди по домовете, като се включи и лечебна физкултура и рехабилитация, по заявки от хората и със записване. В скоро време Центърът ще приеме нови медицински специалисти и ще осигури процедури по лазерна терапия, луга, гуна терапия и др. неинвазивни методи на профилактика и лечение.
„Медицински център Септември – 1“ е общинска собственост, разположен е в сграда, общинска собственост в центъра на града и е единственото здравно заведение в общината, която е с 14 населени места и над 27 600 жители.
В Клуба на инвалидите в Септември членуват 120 човека, като над 60 % от тях са тежко болни и инвалиди.
Тази страница е видяна: 712

 Публикувано от: pamedia на вторник 28 февруари 2017 - 17:34:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общински съветник от ГЕРБ връчи дарение от медицински консумативи за двата клуба на възрастни хора в с. Звъничево
В Стрелча беше открит филиал на „Медицински център“ – Панагюрище
Дискусия за по-доброто разбиране на тийнейджърите организира „Алианс за социално развитие – Пазарджик”
Съветът за младежка политика организира публична дискусия с графичния дизайнер Пацо Димитров
Кампанията "Пожелай си!" с благотворителен календар. Медицински център New Life събира средства за двойки с репродуктивни проблеми
Областният информационен център организира допълнителна информационна среща
ИГА организира благотворителен базар, за да се закупят подаръци на децата в кризисния център
Ресурсният център организира благотворителен концерт в подкрепа на 7-годишния Ивайло
Ресурсният център организира информационна среща с педагози, работещи с деца с Даун
ИГА организира благотворително коледно тържество с цел събиране на средства за асансьор в Кризисния център в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4746 сек., 0.3911 от тях за заявки.