pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева пред студенти: Всеки лев, инвестиран в образование, се връща 100 пъти
pamedia , сряда 01 март 2017 - 17:16:15 // коментари: 0


Пазарджик„Като икономически вицепремиер в две служебни правителства знам, че най-добрата инвестиция е в образованието. Всеки вложен лев се връща 100 пъти.“ С тези думи водачката на листата на ГЕРБ в 13 МИР Пазарджик Екатерина Захариева се обърна към студентите от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. В пазарджишкия вуз се обучават 437 студенти в 5 бакалавърски и 20 магистърски специалности.

На срещата присъстваха още кандидатите за народни представители Гинче Караминова, Лозана Василева, Надежда Терзиева и Николай Ангелов.

Достойното заплащане за учителите, 1500 лв. средна заплата, формиране на предприемачески дух сред младите хора и съдебна реформа са сред приоритетите в програмата на ГЕРБ, които Захариева представи пред студентите.

„Поставянето под съмнение на членството на България в Европейския съюз е опасно. Освен че получаваме средства, ние участваме и в процеса на вземане на решения. Още помня как се редяхме за визи“, сподели Захариева. Тя съобщи, че скоро в региона се очакват 2 големи чуждестранни инвестиции, като само една вероятно ще създаде 1500 нови работни места.

„Искаме да открием медицински колеж в Пазарджик. Работодателите се оплакват, че не могат да намеря т специалисти, затова настояваме бизнесът да участва в разработването на учебните програми. Трябва да има баланс между вузовете, бизнеса и пазара на труда“, сподели кандидатът за народен представител Гинче Караминова. 

Висшето училище в Пазарджик е бенефициент по две оперативни програми – сградата му е санирана по ОП „Регионално развитие“, а учебните планове са обновени по ОП „Развитие на човешките ресурси“.


ПазарджикКУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1803Време за изпълнение: 0.8638 сек., 0.7868 от тях за заявки.