pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ГЛАС НАРОДЕН - Пазарджик иска отмяна на министерска заповед, забраняваща приема на заявления по мярката „Биологично земеделие“
pamedia , четвъртък 09 март 2017 - 10:20:36 // коментари: 0


П О З И Ц И Я

Пазарджик    Изразяваме нашето дълбоко възмущение от внезапно издадената Заповед № 09-160  от 18.02.2017 г. от Министъра на земеделието и храните.  Ден преди началото на кампанията по подаване на заявления за подпомагане по схемите за директни плащания и мерките на площ по Програмата за развитие на селските райони,  се забрани приемът на нови заявления по мярката за Биологично земеделие /мярка 11 на ПРСР/, както и разширяването на вече поети ангажименти.
    Биологичното земеделие e приоритет и възможност за  развитието на земеделието  в България. Свидетели сме на прекратяване на подпомагането за нови биопроизводители, както и за утвърдени такива, които смятат да разширят стопанството си.
    Това е недопустимо и поставя пред свършен факт стотици биоземеделци, които са направили своите разчети, вложили са средства за сертификация, подготовка на земи, закупуване на семена и разсад, калкулирайки бъдещото получаване на субсидии.
    Биоземеделието е отрасъл, който е свързан с много обществени ползи. Този метод опазва околната среда и биоразнообразието, чрез него се произвеждат здравословни продукти, създава се заетост в изостанали селски и планински райони, развиват се малки и семейни фирми. Предвид все по-сериозното търсене на здравословни и чисти продукти в развитите страни, той предполага и сериозен потенциал за растеж, увеличаване на износа и получаване на по-висока добавена стойност.  Този сектор не случайно е приоритетен във всички европейски страни, които си поставят все по-високи цели за неговото развитие.
    В същото време България си позволява да спре субсидирането на биоземелието  едва на третата година от новия 7-годишен програмен период.
    Ние представителите на РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ГЛАС НАРОДЕН няма да се примирим с подобно отношение.
    Настояваме заповедта да бъде  незабавно отменена.
     Обръщаме се към всички партии, които днес имат претенции за следващото Народно събрание да изразят ясно позицията си по този проблем и да подкрепят биологичните производители.

РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ГЛАС НАРОДЕН
ГР. ПАЗАРДЖИККУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 606Време за изпълнение: 0.4187 сек., 0.3438 от тях за заявки.