RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Бойка Маринска във Ветрен: Ще настояваме парите за образование да бъдат с 1 милиард повече

Пазарджик 1 милиард повече средства за образование ще иска Реформаторски блок, в сравнение с парите, които се отделят от бюджета сега, заяви на среща с учители в гр. Ветрен водачът на листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ в 13 МИР-Пазарджик Бойка Маринска.
Тя поясни, че когато има повече средства ще има възможност да се повиши стандарта на ученик,  да се подходи диференцирано, да се предвидят целеви средства за подкрепяща среда-за назначаването на психолози, педагогически съветници, логопеди и ресурсни учители. Какво пречи да има национална програма, по която училищата да кандидатстват и да получават такива допълнителни средства, които са ви необходими, каза още Маринска и бе категорична, че проблемът, по този начин, със сигурност ще намери своето решение. Бойка Маринска се съгласи с мнението на учителите, че определени наредби и стандарти в Закона за предучилищното и училищното образование трябва да бъдат променени и призова колегите си да дават предложения.
Заплащането на учителите трябва да бъде достойно, каза пред присъстващите кандидатът за народен представител Тодор Джамбов, който е директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. „Ние ще бъдем коректив в Народното събрание. Не вярвайте на нереалистични обещания“, заяви още Джамбов, като визира обещанията за двойни учителски заплати и пенсии. Тодор Джамбов обобщи приоритетите на Реформаторски блок в сферата на образованието – безплатни учебници за всички ученици, допълнителна подкрепа за талантливи ученици и деца със затруднения и др.
Благодарение на Реформаторски блок стартира съдебната реформа, каза Димитър Петков, втори в листата в 13 МИР-Пазарджик. Ние категорично ще отстояваме позициите си в Парламента и ще настояваме това, което е заложено в програмата ни да бъде изпълнено, заяви Петков и допълни, че Реформаторски блок има своята кауза, а тезите на Реформаторите са умерени и реалистични.
„Спомняте ли си водачите на листи на други политически партии от нашия регион преди две години? Какво направиха те за Пазарджик? Какво свързва сега водачите на листи с нашия регион? Реалистично ли е да вярваме , че те ще работят за нашата област?“, това попита Димитър Петков присъстващите. Той беше категоричен, че само кандидатите за народни представители, които са от областта,могат да обещават, че ще работят за Пазарджик. Всичко останало е популизъм, каза още Петков.  

НУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тази страница е видяна: 618

 Публикувано от: pamedia на петък 17 март 2017 - 11:06:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска обеща от РБ да продължат усилията за увеличаване на парите за българското образование
Бойка Маринска: Парите за образование ще следват детето, независимо от вида училище
Бойка Маринска: Парите за образование ще следват детето, независимо от вида училище 
Бойка Маринска: Реформаторски блок ще настоява за повече пари както за образование , така и за култура
Бойка Маринска от РБ призова образователния министър за повече смелост в реформата на висшето образование и поиска финансова обосновка
Бойка Маринска: Има шест въпроса, на които Стратегия за висшето образование не отговаря
Бойка Маринска и Димитър Танев от РБ с питане към образователния министър за разпределението на 41 млн. лева в средното образование
Реформаторите ще внесат предложения по законопроекта за образование преди второ четене, ангажира се Бойка Маринска
Бойка Маринска: Въпрос на време е да изпълня ангажиментите, които съм поела относно реформата в средното образование
Комисията по правни въпроси в парламента прие предложението на Бойка Маринска от РБ за задължително висше образование на висшите служителиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5543 сек., 0.4723 от тях за заявки.