pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
От клуб «Здраве за всички» обещаха да гостуват отново на РЗИ-Пазарджик
pamedia , петък 17 март 2017 - 15:07:55 // коментари: 0


ПазарджикЩе дойдем отново, много интересни неща научихме.Това казаха при гостуването си на 16 март в  Регионалната здравна инспекция в Пазарджик младежите и девойките от  клуб «Здраве за всички» в Гимназия «Ив. С. Аксаков».
Под ръководството на г-жа Мизова, те осъществяват проект «Твоят час»,  и опознаване дейността на РЗИ е част от здравната сфера, в която младите пристъпват с любопитство и научен интерес.

Децата бяха запознати от главния секретар  д-р Зоя  Шошева с многообразната, изискваща висока компетентност и професионална отговорност работа на служителите в РЗИ, някои от които са бивши възпитаници на гимназията. При посещението си в лабораториите на РЗИ учениците научиха как се изследва чистотата на водата, която пием и водата в басейните, как се прави бърз тест за СПИН, и  как се правят посевки за установяване причинителите за различни инфекции. Особено впечатлени бяха от рисуването с микроорганизми върху хранителни среди – изкуството агар арт.

Мил жест от страна на учениците бе отправения поздрав по повод Празника на здравния инспектор, цветята и ръчно изработената картичка.
Художественото пано «Не на наркотиците», рисувано от техни връстници, ги привлече за снимка, а всички интересни теми, за които времето не стигна – за нови срещи и бъдещи съвместни проекти.

rzi_aksakov2.jpgОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1221Време за изпълнение: 0.8075 сек., 0.7328 от тях за заявки.