RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Екатерина Захариева: Показахме, че можем да направим земеделието конкурентоспособен сектор

Априлци, Водачът на листата на ГЕРБ в 13 МИР –Пазарджик Екатерина Захариева и шестата в листата д-р Лозана Василева бяха официални гости на първа копка за изграждане на зърнобаза към фуражен завод в село Априлци. Инвестицията е за 1 милион евро и ще бъде реализирана по мярка 4.1 на Програмата за развитие на селските райони.
"Този проект показва, че приоритетите във втория кабинет на Борисов - животновъдство, зеленчуци плодове и биоземеделие, са действително правилно избрани. Ние избрахме тези сектори, не само защото са традиционни за България и за съжаление, през годините бяха игнорирани, а защото това са секторите с висока добавена стойност и които създават работни места", каза при старта на проекта Екатерина Захариева и допълни: "Радвам се, че българските земеделски производители се развиват постоянно, те искат да разширяват своето производство, да стават все по-ефективни, защото това е начина за добри цени и достъп до пазарите. Това означава пазарна икономика, това означава висока принадена стойност. АприлциУбедена съм, че земеделски производители като вас са бъдещето на този регион. А държавата трябва да подпомага заелите се със земеделие и жъвотновъдство. Искам да ви пожелая все повече млади хора да искат да се занимават със земеделие. През всичките ни години на управление ние сме показали, че можем да направим земеделието конкурентоспособен сектор. За да продължи развитието, разчитаме на вашата подкрепа на 26 март".
Успех при реализацията на проекта пожела и д-р Лозана Василева, шеста в листата на ГЕРБ в регион Пазарджик. Тя подчерта, че да може ГЕРБ да продължи започнатото- да насочва европейските и държавните средства към чувствителните сектори, сред които е и земеделието, е необходима подкрепа за политиката на ГЕРБ. Д-р Василева поздрави собствениците на фирмата - семейство Папазови за това, че вече има зад гърба си един успешен европейски проект и че отглеждат 8 хиляди свине майки в съответствие с най-високите стандарти за хуманно отношение Априлцикъм животните. Заместник-министърът от кабинета на ГЕРБ Васил Груев съобщи, че в резултат на проекта ще бъдат разкрити 11 нови работни места. Строителството ще продължи 2 години, като през това време ще бъдат създадени и други работни места.
Преди първата копка на базата край свинекомплекса в Априлци, Константийски епископ Яков, втори викарий на Пловдивската митрополия, отслужи водосвет в съслужение с отци от пазарджишките храмове. 
Тази страница е видяна: 920

 Публикувано от: pamedia на сряда 22 март 2017 - 14:24:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Цветан Цветанов и Екатерина Захариева представиха акценти от програмата на ГЕРБ в сектор сигурност, правосъдие и обществен ред
Кметът за лъвчетата: Въпросът е да вярваме, че можем да се грижим по-добре за тях и да го направим
Приемна на Екатерина Захариева в Пазарджик
Екатерина Захариева - с приемен ден утре в Пазарджик
Екатерина Захариева участва в честването на 3-ти март в Брацигово
Екатерина Захариева: Професионалното образование е сред приоритетните проекти
Със съдействието на Екатерина Захариева онкоцентърът в Пазарджик получи нов ехограф с видеопринтер
Екатерина Захариева връчи наградите на конните надбягвания за Тодоровден в Калугерово
Екатерина Захариева е почетен гост на тържествата за Националния празник във Велинград
Екатерина Захариева: ГЕРБ дава равен шанс на дамите в управлението

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5345 сек., 0.4530 от тях за заявки.