pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Музеят и галерията в Пазарджик – със съвместна изложба, посветена на 180 години от рождението на Левски
pamedia , понеделник 17 април 2017 - 03:00:00 // коментари: 0


СъзаклятницитеКръстчето на Дякона ще бъде показано в Пазарджик

Регионален исторически музей – Пазарджик и ХГ „Станислав Доспевски“ организират съвместна изложба „Съзаклятниците“ , в чест на 180 години от рождението на Апостола Васил Левски.

Грижливо запазени и скъпи за всеки българин оригинални фотографии на Апостола и комитетските дейци от Пазарджик и региона, фотографии на негови сродници, рядко срещани литографии, живописни платна, рисунки, документи, ръкописи, както и автентичните символи на революционната клетва – евангелие, кама и револвер, ще ни върнат спомена за миналото с отговорността към бъдещето. 

Безценна светиня напуска постоянната експозиция на Национален военноисторически музей – София, за да гостува в изложбата. За първи път в Пазарджик ще бъде представено ДЯКОНСКОТО КРЪСТЧЕ на Васил Левски.

Уникалните експонати могат да се видят от 20 април до 31 май 2017 г. в залата за временни изложби на РИМ-Пазарджик и ХГ „Ст. Доспевски“, град Пазарджик, пл. „К.Величков“ №15. Официалното откриване на изложбата е от  17.00 часа на 20.04.2017 г. Изложбата се реализира с подкрепата на Община Пазарджик.

Дяконското кръстче на Левски в Пазарджик,Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 837Време за изпълнение: 0.5045 сек., 0.4296 от тях за заявки.