RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
РИОСВ отчете изпълнението на предписанията за чистене на речните корита по общини

Пазарджик

Приключиха проверките на РИОСВ за нерегламентирани замърсявания с отпадъци в речни легла и прилежащи територии в област Пазарджик, съобщават от екоинспекцията. В периода 31 март – 5 май 2017г. експертите извършиха 59 проверки на поречията на реките в 61 населени места на 12-те общини. За наличие на нерегламентирани замърсявания на речните легла и прилежащите територии са дадени 30 предписания. В резултат на изпълнението им са почистени 117 замърсени с отпадъци участъци на речните легла и прилежащи терени.

По предписания на РИОСВ кметовете на 12-те общини са предприели необходимите действия за почистване на установени замърсявания и мерки за недопускане на нови. В определения  срок - 27 март, общините Батак, Стрелча, Пещера и Брацигово са извършили проверки за наличие на нерегламентирани замърсявания с отпадъци на речните легла и прилежащите терени и са организирали почистването им. При последващия контрол  не се констатирани замърсявания в тези общини. На територията на общините Панагюрище и Сърница са установени малки количества отпадъци в речни корита. Почистени са от администрациите след предписания на РИОСВ. При останалите общини - Белово, Велинград, Лесичово, Пазарджик, Ракитово и Септември проверките са установили повече замърсени участъци. Дадените предписания за почистване са изпълнени в рамките на определения срок.
          
      В сравнение с 2016г. РИОСВ-Пазарджик извърши повече проверки, но са установени по-малко случаи на нови замърсявания на вече почистени участъци на речните легла. През последната година се забелязва значително по-добра работа от страна на общините за опазване от замърсявания и почистване на реките на тяхна територия. На много от местата със замърсявания през 2015г. и 2016г., тази година такива не са регистрирани. Мерките, предприети от общините за опазване чистотата на речните легла и прилежащи територии, дават добри и трайни резултати, е заключението на експертите от РИОСВ.Тази страница е видяна: 876

 Публикувано от: pamedia на петък 12 май 2017 - 11:10:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
До 22 март кметовете на общини трябва да проверят речните корита за сметища
РИОСВ-Пазарджик разпореди на общините да чистят речните корита и пътищата от отпадъци
Почистване на речните корита е организирано в Ракитово
Екоинспекцията разпореди общините да изчистят речните корита
Ученици от Пазарджик, Панагюрище и Белово ще чистят речните корита
Областният към кметовете: Давайте сигнали за некачествено почистване на речните корита
Областният разпореди проверки на речните корита извън населените места
Речните корита масово са замърсени с оптадъци, направени са 14 предписания на общините
От РИОСВ-Пазарджик отчитат за юли изпълнение на предписанията
Речните корита са затлачени от растителност, защитната стена на Марица не е в добро техническо състояниеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8495 сек., 0.7630 от тях за заявки.