RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Колко „лично“ е личното пространство онлайн обсъждаха ученици в Съдебната палата в Пазарджик

Съд Пазарджик,

Ден на отворените врати се проведе днес, 1 юни 2017 г., в Съдебната палата в Пазарджи. Инициативата е част от Годишната програма на Висшия съдебен съвет за информиране на гражданите относно структурата и функциите на съдебната система.

Десетокласникът от гимназия „Иван Аксаков“ Даниан Георгиев пое функциите на председател на съда за един ден. Титулярът на този пост -  Елеонора Серафимова, го запозна с ежедневния си доклад и му предостави възможността да присъства на случайното разпределение на граждански дела. Така младежът наблюдава отблизо работата на административния ръководител.

Ученици от X клас присъстваха на презентация, изнесена от Александра Цветкова, директор на фондация „ЛИБРе“. Лекцията беше посветена на темата: „Колко „лично“ е личното пространство онлайн?“. В рамките на мероприятието бяха представени въпроси, свързани със значението на информацията, която младите хора споделят за себе си онлайн, кой има достъп до нея и дали публикуват информация за себе си, която не искат други хора да знаят. Експертът акцентира върху защитата на личните данни в електронното пространство и какви добри практики да се следват от подрастващите в тяхното ежедневие с оглед развитието на технологиите и възможностите за споделяне на ресурси, комуникация и отдалечено управление. По време на практическото упражнение, учениците дискутираха различни аспекти на личното и публичното пространство, как технологиите рефлектират върху възприятията на подрастващи и възрастни и как да адаптират поведението си онлайн с цел по-добра защита на информацията и репутацията.

Десетокласници от ПГИМ - Пазарджик, посетиха съдебно заседание по наказателно дело на Районен съд  - Пазарджик. Районният прокурор Георги Кацаров разясни характера на обвинението и движението на делото.

Провеждането на „Дни на отворени врати“ е насочено към популяризиране дейността на съда. Целта е повишаване правната култура на гражданите и младите хора и постигане на по-добра информираност относно работата на институцията.


Тази страница е видяна: 639

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 01 юни 2017 - 17:01:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Благотворителен Коледен базар в Съдебната палата в Пазарджик
Сградата на Съдебната палата в Пазарджик е обновена за малко над половин милион лева
Близо 5 хиляди лева бяха събрани на благотворителния Коледен базар в Съдебната палата в подкрепа на Георги
Съдебни казуси от житейски ситуации обсъждаха ученици в Административен съд - Пазарджик
Младежката заетост обсъждаха експерти от ОИЦ с ученици от региона
Заявленията за кандидатстване след 7 клас ще се подават в три училища в областта. Онлайн попълването на заявление не отменя подаването на документите лично
Професионалисти по здравни грижи от региона лично ще представят професииите си пред ученици
Агресията, наркотиците и девиатното поведение при децата обсъждаха експерти в Пазарджик
Колко струва санирането на блоковете в Пазарджик
Полицаите от Пазарджик: Колко хиляди взе Бойко Борисов? /видеорепортаж/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5957 сек., 0.5152 от тях за заявки.