pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В края на седмицата - мажоретки от цялата страна ще се състезават в "Слънчева Бесапара"
pamedia , сряда 07 юни 2017 - 10:41:43 // коментари: 0


МажореткиНа 9  и 10 юни 2017  Пазарджик отново ще е домакин на Седмия  фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета господин Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.


 В тазгодишното седмо издание на Фестивала ще се включат  около 520  мажоретки от 14 града, разпределени в четири възрастови групи, съобщи Емилия Спасова, директор на ОДК-Пазарджик.  18 мажоретни състава ще се състезават  в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена.

Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с 94 деца.
 
Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда - Приз  "Слънчева Бесапара’".

Откриването на Мажоретния фестивал е от 18.00 часа пред Община Пазарджик на 9 юни, след което започва състезателна категория марш-парад 100 метра с батон и пом-пони.

На 10 юни от 10.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големият форум от този род в България и на него престижно жури ще оценява постиженията на всички мажоретни състави. Той се реализира с финансовата подкрепа на пазарджишките фирми "РАИС" и "Захарната къща". Водещи на събитието са Лазар Вълчев и Александър Иванов.

Слънчева Бесапара


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 643Време за изпълнение: 0.3800 сек., 0.3256 от тях за заявки.