pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кулинарни виртуози демонстрираха умения в центъра на Велинград
pamedia , неделя 11 юни 2017 - 15:10:30 // коментари: 0


Велинград

Кулинарни красоти и вкусотии бяха демонстрирани на централния площад „Николай Гяуров“ във Велинград по време на Втория кулинарен фест –Велинград 2017, който се проведе вчера в курорта.  Той бе организиран от Chef’s Club Velingrad, Община Велинград, Българската Асоциация на професионалните готвачи и ПГИТ „Алеко Константнов“.


 Фестивалът събра на едно място шеф готвачите на България, които представиха различни техники в готвенето, презентации, демонстрации както и готварски уреди и оборудване. Най-добрият пицар в страната -Цветелин Първанов, показа технологията за класически пици и пица акробатика. Щандът на сладките изделия също привлече вниманието на присъстващите. Наред с многото кулинарни изненади  имаше  и демонстрация на карвинг – декорация на плодове и зеленчуци чрез изрязването на части от тях. 
Тази година се проведе и конкурс за най-добър готвач на Велинград, в който първото място грабна Станислава Калайджиева. Второто място бе за Благой Чушков, а на трето място се класира Мустафа Чекеров.

Фестивалът бе открит от зам.-кмета Светла Томова. Сред официалните гости бяха председателят на ОбС-Велинград инж.Бельо Мандраджиев, директорът на дирекция „ИПРТ“ на Община Велинград Цвета Спасова, директорът на ПГИТ „Алеко Константинов“ Любка Байлова.

 Водеща на събитието бе Сандра, която е създател на списание „1001 рецепти“. В концертната програма участие взеха КСТ „Импулс“, Трио „Парадайс“ и ПАНПТ Чепино- „Чепинче“.

Велинград

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 613Време за изпълнение: 0.3990 сек., 0.3449 от тях за заявки.