pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
“Джулай“ с Пътуващо лятно кино в село Бъта
pamedia , вторник 04 юли 2017 - 17:34:58 // коментари: 0


Село Бъта, При изключителен интерес премина гостуването на „Лятно кино с БНТ“ в село Бъта. Публиката препълни голямата зала на Читалището, която се оказа тясна, за да побере над 300 почитатели на седмото изкуство от селото, а и от съседни селища в общината. Организаторите прожектираха избрания от кметството български филм „Джулай“ с Параскева Джукелова в една от главните роли.

Преди прожекцията кметът Георги Александров приветства инициативата на БНТ за възстановяване на летните кина в България и привличане на най-младата публика към това изкуство на живо. Заедно с Пътуващото лятно кино в Бъта дойде и Пътуваща детска библиотека, която подари на най-малките читатели нови датски книги. След филма всички се шегуваха, че макар и само за една вечер село Бъта се е превърнало в средище на културния туризъм в Община Панагюрище.

Това бе първото от серия културни и спортни събития в рамките на „Ваканционна седмица“ за децата в селото. Тази вечер ще се проведе спортно състезание, а утре, сряда ще има прожекция за малчуганите – анимационен филм, осигурен по линия на „Глобални библиотеки“.

Междувременно кметът Александров организира изграждането и монтирането на още две детски съоръжения в парка на Бъта, с което се разшири „детската територия“. Средствата затях са от капиталовата програма на кметство Бъта и са на стойност 10 000 лева. 

Село Бъта,Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 537Време за изпълнение: 0.4145 сек., 0.3402 от тях за заявки.