pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Прозрачност в местното управление, велоалеи, Западен околовръстен път и бизнес парк са сред приоритетите на "Да, България" в Пазарджик
pamedia , сряда 19 юли 2017 - 17:04:05 // коментари: 0


Да, България в Пазарджик,

Целите на регионално ниво на общинската структура на "Да, България" представи на пресконференция в Пазарджик избраният през уикенда председател на организацията Николай Янев. На срещата с журналистите присъстваха и членовете на УС Емлиян Живков и Иглика Иванова.

За себе си Николай Янев каза, че е на 37 години, женен, с две деца, със собствен бизнес в IT сектора. Емлиян Живков е на 45г., женен, с едно дете, има собствен бизнес в сферата на производство на опаковки. Иглика Иванова е на 33г., омъжена, с едно дете, понастоящем е в майчинство.

При представянето на целите на "Да, България" на регионално ниво Николай Янев обяви за какво ще настояват: за прозрачност в управлението и специално в търговете и конкурсите и във финансовата политика на общината, като за целта ще присъстват на всяко заседание на ОбС. Ще настояват още за изграждане на Западния околовръстен път, за изграждане на смислена система от велоалеи. Ще изискат от общината да им съдейства за монтирането на 2 или 3 закупени от тях системи за измерване на праховите частици. От общината ще се иска да осигури място за монтирането им, а също и вишка, както и да направи на сайта на администрацията онлайн връзка, чрез която да се оповестяват резултатите от замерванията.

Николай Янев обеща да инициира и публичен дебат с ръководството на Община Пазарджик, ще настоява за електронна администрация, както и за изграждане на бизнес парк за привличане на инвеститори.

Бизнесът трябва да започне да работи с училищата за решаване на проблема със слабо подготвените кадри, посочи Емлиян Живков.

В кратки срокове предстои разкриване на офис на "Да, България" в Пазарджик. В момента в общинската структура членуват 25 души, като по думите на председателя се радват на още много заявления за членство. Ще бъдат учредени и местни структури в другите общини от областта. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1110Време за изпълнение: 0.5099 сек., 0.4364 от тях за заявки.