RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Прозрачност в местното управление, велоалеи, Западен околовръстен път и бизнес парк са сред приоритетите на "Да, България" в Пазарджик

Да, България в Пазарджик,

Целите на регионално ниво на общинската структура на "Да, България" представи на пресконференция в Пазарджик избраният през уикенда председател на организацията Николай Янев. На срещата с журналистите присъстваха и членовете на УС Емлиян Живков и Иглика Иванова.

За себе си Николай Янев каза, че е на 37 години, женен, с две деца, със собствен бизнес в IT сектора. Емлиян Живков е на 45г., женен, с едно дете, има собствен бизнес в сферата на производство на опаковки. Иглика Иванова е на 33г., омъжена, с едно дете, понастоящем е в майчинство.

При представянето на целите на "Да, България" на регионално ниво Николай Янев обяви за какво ще настояват: за прозрачност в управлението и специално в търговете и конкурсите и във финансовата политика на общината, като за целта ще присъстват на всяко заседание на ОбС. Ще настояват още за изграждане на Западния околовръстен път, за изграждане на смислена система от велоалеи. Ще изискат от общината да им съдейства за монтирането на 2 или 3 закупени от тях системи за измерване на праховите частици. От общината ще се иска да осигури място за монтирането им, а също и вишка, както и да направи на сайта на администрацията онлайн връзка, чрез която да се оповестяват резултатите от замерванията.

Николай Янев обеща да инициира и публичен дебат с ръководството на Община Пазарджик, ще настоява за електронна администрация, както и за изграждане на бизнес парк за привличане на инвеститори.

Бизнесът трябва да започне да работи с училищата за решаване на проблема със слабо подготвените кадри, посочи Емлиян Живков.

В кратки срокове предстои разкриване на офис на "Да, България" в Пазарджик. В момента в общинската структура членуват 25 души, като по думите на председателя се радват на още много заявления за членство. Ще бъдат учредени и местни структури в другите общини от областта. 


Тази страница е видяна: 1058

 Публикувано от: pamedia на сряда 19 юли 2017 - 17:04:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик иска държавно финансиране за Западен околовръстен път
РИОСВ-Пазарджик продължава да е сред първите по прозрачност институции
Лозовите масиви в района на Септември се охраняват от екипи на Жандармерията и местното полицейско управление
Момиче и жена от Пещера намерили портфейли с документи и пари и ги предали в местното полицейско управление
Не само няма да закриват теснолинейката Септември-Добринище, но тя е сред приоритетите на БДЖ
С координаторите си за Южна България Асоциацията на индустриалния капитал обсъди приоритетите си за 2019 г.
Районът около мост „Атлантик” и парк „Писковец” са местата, определени от Община Пазарджик, за почистване в кампанията “Да изчистим България заедно”
Честни избори и прозрачност за наследеното от ГЕРБ искат от "Движение България на гражданите"
В Пазарджик ще се възстановяват старите велоалеи
BILLA България е „Национален победител“ на Европейските бизнес наградиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5105 сек., 0.4297 от тях за заявки.