pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Само за седмица - 25 пожара на сухи треви и храсти
pamedia , вторник 15 август 2017 - 12:56:24 // коментари: 0


ПожарОстава усложнената пожарна обстановка в региона, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик . Особено в разгара и след жътвената кампания са налице пожари вследствие техническа неизправност на техниката, човешка небрежност или почистване на растителните остатъци чрез изгаряне.

За периода 07.08.2017г. до 14.08.2017г. на територията на област Пазарджик са възникнали 25 броя пожари в сухи треви , храсти и стьрнища на площ 2170 дка .

За да не се допускат пожари в полските територии не бива да се почистват чрез изгаряне нивите от треви и остатъци от земеделски култури, не бива да се пали огън на открито във ветровито време. В дворовете палете огън само, ако предварително сте обезопасили огнището, съветват пожарникари. Не бива и да се изхвърлят фасове от автомобилите, когато преминавате покрай или през полски участъци. Детската игра с огън е една от честите причини за пожар, затова не оставайте на достъпни места и най-малките източници на запалване, като кибрит и запалки. Обезопасете контактите със специални предпазители. А при пожар сигнализирайте незабавно на тел.112. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 372Време за изпълнение: 0.7358 сек., 0.6726 от тях за заявки.