pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Фондация „Асарел“ дари 25 хил. лв на училища, читалища и дневни центрове от община Панагюрище, 219 асарелци са удостоени с награди
pamedia , четвъртък 24 август 2017 - 17:52:51 // коментари: 0


Панагюрище

  Общо 219 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” АД бяха отличени за професионалните си постижения или дългогодишната си трудова кариера в компанията и обособените дружества. Ритуалът се състоя на 23 август пред фирмения параклис „Св. Богородица Живоприемен източник“, като всеки от наградените получи благодарствена грамота и фирмен меден сувенир.
  Отличия получиха 98 работници, диспечери, технолози, механици, енергетици, началник-смени, специалисти и мениджъри, определени от колегите си за носители на званието „Най-добър в професията“ за 2016 година.
  По време на традиционната церемония бяха наградени още 121 работещи в дружеството, които през 2017 година са навършили 25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в „Асарел-Медет“АД или дъщерните дружества. Доайени сред тях са електромеханошлосерът Никола Десков и шлосерът Георги Панчовски от „Асарел Ремонт“ООД, които вече четири десетилетия са част от екипа на компанията.
  На тазгодишната церемония един служител беше удостоен с почетен знак „За заслуги“ към „Асарел-Медет“АД. Това е Пенко Евтимов, който е оператор на мелница в обогатителна фабрика „Асарел“. Според установените фирмени правила отличието се получава от всеки, който има над 20 години непрекъснат трудов стаж и през последните десет от тях поне пет пъти е бил отличаван като „Най-добър в професията“.
  В приветствието си към отличените изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов благодари на всички работещи за отдадеността им към компанията. Той припомни, че през 2016 година производствената програма бе преизпълнена по всички натурални и технологични показатели, а реализираните инвестиции за дългосрочно устойчиво развитие са в размер на 122 милиона лева.
  „За седемте месеца на настоящата година дружеството отчита отлични финансово-икономически и производствено-технологични резултати. До края на месец юли е добита и преработена над 7,7 милиона тона медна руда, като по-голямата част – над 6,5 милиона тона, е транспортирана с Циклично-поточната технологична линия, която има и значим екологичен ефект“, подчерта изпълнителният директор инж. Делчо Николов.  
  „Изказвам специални благодарности на нашите дъщерни дружества за отличното партньорство и за това, че гледаме в една посока. Благодаря и на синдикалните организации, с които продължаваме да имаме коректен и ефективен социален диалог. Искам в този знаков за компанията ден да честитя отличията на всички и да Ви призова да продължим да работим и да мечтаем заедно. Защото „Асарел-Медет” е нашата професионална съдба, а благоденствието на дружеството, на Панагюрище и региона, са наша отговорност“, каза инж. Делчо Николов.
  По време на церемонията председателят на Управителния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков и Галя Костова – председател на Фондация „Асарел“, връчиха договорите за дарение на средства на училища, читалища, дневни центрове и неправителствени организации от община Панагюрище. След кончината на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков, ръководството и синдикалните организации в дружеството решиха единствено през тази година фирменият празник да не се отбелязва по обичайния начин с тържество в село Панагюрски колонии, а предвидените за концерта 25 хиляди лева да бъдат дарени.

Панагюрище


На снимката: Председателят на Управителния съвет на "Асарел-Медет"АД Димитър Цоцорков, изпълнителният директор инж. Делчо Николов, Галя Костова - прокурист на "Асарел-Медет"АД и председател на Фондация "Асарел" с директори на училища, председатели на читалища и ръководители на неправителствени организации, които получиха дарение от фондацията

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 593Време за изпълнение: 0.5290 сек., 0.4517 от тях за заявки.