pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Пазарът за животни в Черногорово може да бъде и частен, препоръча д-р Петко Митев
pamedia , сряда 13 септември 2017 - 14:18:54 // коментари: 0


Пазарджик

Пазарът в Черногорово изисква много малко неща , за да бъде лицензиран. Там има ограда, контролира се допуска, има  вход за посетители, вход за превозни средства, с които се карат животните. Трябва да има вода, трябва да има, хранилки, трябва да има един кабинет,условно казано, трябва да има помещение, където ветеринарен лекар да контролира здравния статус и индентификацията на животните, които влизат за търговия. Това посочи на извънредната Епизоотична комисия директорът на ОДБХ  д-р Петко Митев, като най-близка  възможност   Пазарджишка област да има регламентиран пазар на животни. Той отбеляза, че в други общини  тази дейност е предоставена на частни фирми. "Достатъчно е да се изпълнят изискванията по Наредбата", добави д-р Митев и поясни, че в крайна сметка  ще се плащат входни такси. Според него нте е нормално в област като Пазарджишка, където се отглеждат животни, да няма пазари , където да се продават.

Извънредното заседание на Областната епизоотична комисия бе председателствано от зам. областния управител Йордан Кожухаров. То бе свикано  във връзка със заповед  на директора на БАБХ  по повод доклад на  неправителствена организация, депозиран в ЕС,  в който се твърди , че на територията на цялата страна са установени множество случаи нерегламентирана търговия и нехуманно отношение към животни.
Комисията обсъди указания до кметовете на общини за изпълнение на заповедта на директора на Агенцията. Те включват обсъждания: в общинските съвети за необходимосттта и осигуряване на средства за изграждане на пазари за живи животни; осъществяване на стриктен контрол и  обособяване в кметствата на подходящи места за задържани еднокопитни животни за срок до 72 часа.

Д-р Томов от Община Пазарджик възрази, че на общините постоянно се възлагат ангажименти, а държавата не изпълнява задълженията си. Той посочи като пример загробването на животните при поредицата от обявени епидемии, вместо да се решава проблема с екарисажите.

ПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1016Време за изпълнение: 0.4049 сек., 0.3291 от тях за заявки.