RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Пазарът за животни в Черногорово може да бъде и частен, препоръча д-р Петко Митев

Пазарджик

Пазарът в Черногорово изисква много малко неща , за да бъде лицензиран. Там има ограда, контролира се допуска, има  вход за посетители, вход за превозни средства, с които се карат животните. Трябва да има вода, трябва да има, хранилки, трябва да има един кабинет,условно казано, трябва да има помещение, където ветеринарен лекар да контролира здравния статус и индентификацията на животните, които влизат за търговия. Това посочи на извънредната Епизоотична комисия директорът на ОДБХ  д-р Петко Митев, като най-близка  възможност   Пазарджишка област да има регламентиран пазар на животни. Той отбеляза, че в други общини  тази дейност е предоставена на частни фирми. "Достатъчно е да се изпълнят изискванията по Наредбата", добави д-р Митев и поясни, че в крайна сметка  ще се плащат входни такси. Според него нте е нормално в област като Пазарджишка, където се отглеждат животни, да няма пазари , където да се продават.

Извънредното заседание на Областната епизоотична комисия бе председателствано от зам. областния управител Йордан Кожухаров. То бе свикано  във връзка със заповед  на директора на БАБХ  по повод доклад на  неправителствена организация, депозиран в ЕС,  в който се твърди , че на територията на цялата страна са установени множество случаи нерегламентирана търговия и нехуманно отношение към животни.
Комисията обсъди указания до кметовете на общини за изпълнение на заповедта на директора на Агенцията. Те включват обсъждания: в общинските съвети за необходимосттта и осигуряване на средства за изграждане на пазари за живи животни; осъществяване на стриктен контрол и  обособяване в кметствата на подходящи места за задържани еднокопитни животни за срок до 72 часа.

Д-р Томов от Община Пазарджик възрази, че на общините постоянно се възлагат ангажименти, а държавата не изпълнява задълженията си. Той посочи като пример загробването на животните при поредицата от обявени епидемии, вместо да се решава проблема с екарисажите.

ПазарджикТази страница е видяна: 1291

 Публикувано от: pamedia на сряда 13 септември 2017 - 14:18:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Д-р Петко Митев: Сериозни икономически щети може да нанесат и африканската чума по свинете, и чумата по дребните преживни
Д-р Петко Митев: Изяжте си домашните пилета навреме
Препарирани и незаконно отглеждани защитени животни  иззеха от частен дом в Памидово
Панагюрското златно съкровище може да бъде видяно през почивните дни
„Частица от теб може да бъде за някого целия свят”, е темата на конкурс за донорството
Много екзотични животни сред регистрираните 65 защитени животни и ловни трофеи в Пазарджик
Т. Попов: Пазарът остава в този вид до пролетта. Новият собственик ще прибира наема в същия размер
БЧК препоръча предпазни мерки за предстоящите високи температури през юли и август
Противоепидемичните мерки провалят сватба с 200 човека в община Батак, щабът препоръча тържеството да се отложи
Д-р Митев: Няма мерки за биосигурност в селските дворовеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8877 сек., 0.8010 от тях за заявки.