pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
С възстановка и поклонение на връх Велийца ще бъде почетена паметта на войните от 27-ми Чепински и 39-ти полк
pamedia , вторник 26 септември 2017 - 11:14:23 // коментари: 0

Връх Велийца

На 1 октомври на връх Велийца Национално дружество "Традиция" и регионалните клубове  "Родопчани",  "Поп Груйо Бански"- с. Баня, "27 Чепински полк" - гр. Панагюрище ще направят възстановка на историческите събития и ще почетат паметта на 42-та храбри и доблестни български войни от 27-ми Чепински и 39-ти пехотен полк, отдали живота си в боевете на връх Велийца и Чисто тепе при освобождението на Родопите от турските поробители. Организатори са Община Велинград, велинградската и областната организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, кметството в Кръстава, Ротари клуб-Велинград и др.

Възпоменателното поклонение ще е от 13:00 часа, ще има традиционен рокерски автопоход, ще бъде отслужена панихида в памет на храбрите и доблестни български войни, тържествен салют в чест на геройски загиналите войни в Балканската война.
На войнишкия паметник на върха тържествено ще бъде посрещнат Християнски кръст в памет на български войни, дарен от отец Данаил, след което ще има възпоменателен концерт "Пазим името Ви свято" и демонстрация на бойни изкуства.

Снимка: Архив 2016 г.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 781Време за изпълнение: 0.5863 сек., 0.5134 от тях за заявки.