RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Чисти води и по-добър живот в региона на Пазарджик, след изграждането на пречиствателна станция за отпадни води

Пазарджик

Пречиствателните станции за отпадни води подобряват значително качеството на живот не само на хората, но и на цялата природа. Благодарение на дейността им намалява здравния риск за жителите на градове и села, които се намират до водни обекти.

В област Пазарджик е намерено окончателно решение на казуса с пречистването на водата преди повече от 10 години, когато “Строително-предприемачески холдинг” в консорциум с испанската компания "Аксиона Агуа" изгражда пречиствателна станция за отпадни води в Пазарджик.


В града и околността водите на реката се използват както за напояване, така и за водоснабдяване. Самата пречиствателна станция обслужва над 150 000 души. В нея се събират и третират градските отпадните води в съответствие с националните и европейските изисквания за опазване на околната среда. Настоящата технология включва механично и биологично пречистване на водата и аеробно стабилизиране и механично обезводняване на утайките.


“Работата по целия проект и изграждането на пречиствателна станция за отпадни води е предизвикателство, но накрая резултатите винаги са удовлетворителни. В 21 век е важно всеки човек да има постоянен достъп до чиста питейна вода. Това е и търсеният резултат - по-добър живот и за жителите на Пазарджик и околността, и за природните обитатели.”, споделят от “Строително-предприемачески холдинг”.


В същността си пречиствателната станция цели да преработи и пречисти замърсените води от токсини, твърди частици и вредни вещества в резултат от бита и промишлеността. В рамките на извършените строителни работи Строително-предприемачески холдинг е изпълнил техническо подобрение на етапа на предварително третиране на отпадните води, което осигурява механично отстраняване на едрите отпадъци, съдържащи се в тях.


Освен изграждането на съоръжението, в Пазарджик е повишен и капацитетът на помпената система, осигуряваща транспортирането на допълнителни товари и отпадни води. Извършени са и възстановителни строително-монтажни работи по канализацията в старата индустриална зона на града. Всяка една пречиствателна станция е различна по своему в зависимост от сферите на производство, които тя обслужва, но всички те са обединени от общата цел да предоставят по-добро качество на живот на хората.


Пазарджик
Тази страница е видяна: 1391

 Публикувано от: pamedia на сряда 27 септември 2017 - 12:08:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Повторна проверка извършва РИОСВ-Пазарджик за изтровена риба от отпадни води на Вагоноремонтния завод в Септември
Екосанкции за предприятия, допуснали нерегламентирано изтичане на отпадни води
Артин Бъздигян: Целта, която ме води, е по-висок стандарт на живот в Пазарджик и общината
Установено е нерегламентирано заустване в река Луда Яна на отпадни води от "Панагюрска медна компания"
По сигнал за мъртва риба проверяват пречиствателната станция на „Биовет“ и градската пречиствателна станция
Питейните ни води - по-добри от европейските, трябват над половин милиард евро за ВиК-та в региона
Правителството осигури 21 дка държавна земя за пречиствателна станция и експоатационна сграда на язовир "Луда Яна"
Генерал ще води листата на ГЕРБ в Пазарджик
И ЦИК потвърди, че ГЕРБ води в Пазарджик с 1,31% пред КБ
Проф. Велислав Минеков ще води листата на партията на М. Кунева в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6105 сек., 0.5287 от тях за заявки.