pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Пазарджик също организират протест за Пирин
pamedia , сряда 10 януари 2018 - 10:41:26 // коментари: 0


Пазарджик

На 11-ти януари, от 18:30-20:30 на площад "Константин Величков" в Пазарджик ще се проведе граждански протест под наслов: "Пазарджик: Да спасим Пирин! Save Pirin!", съобщиха организаторите Костадин Деянов (партия "Зелените"), Николай Янев ("Да България") и Христо Стефанов (ДСБ). 


В съобщение до медиите те посочват следните искания на протестиращите: "отмяна на решението на правителството за допускате на строителство в дивата Пиринска природа и в 48 % от Национален парк Пирин и оставка на сегашния министър на Околната среда и водите Нено Димов, който категорично и еднозначно застана зад частните интереси на Юлен в Пирин".

В съобщението си организаторите уточняват, че няма причина да бъдат  против втори лифт при спазване на закона, след извършване на екологична оценка и правен анализ, гарантиращ прозрачна и конкурентна концесионна процедура, но се противопоставят на беззаконието и олигархичния монополизъм и настояват за устойчиво развитие на българските планини, запазване на природата и разумна национална стратегия за зимен спорт. "Няма да допуснем българските планини да се превърнат в нов Слънчев бряг", е позицията им, която ще отстояват на протеста. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 398Време за изпълнение: 0.4482 сек., 0.3988 от тях за заявки.