RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
“Европейски възможности в сектор “Земеделие” и изграждане на екипна съвместимост” - темата на обучителния семинар на МГЕРБ

Пазарджик

Тридесет младежи от областите Пазарджик и Перник участваха в обучение на тема “Европейски възможности в сектор “Земеделие” и изграждане на екипна съвместимост”,проведено в Пазарджик по инициатива на областната организация на МГЕРБ.

Пазарджик

Форумът бе открит от областния координатор на ГЕРБ Найден Шопов, който приветства участниците и ги поздрави за инициативата и стремежа им да се развиват, натрупвайки нови знания и умения.

Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова говори пред младите хора за актуалната политическа обстановка и работата на Народното събрание. Кметът на Пещера Николай Зайчев коментира въпроси, свързани с местното самоуправление и разказа за дейността на Европейски комитет на регионите, където той е един от 12-те пълноправни представители на българските местни власти.

Възможностите за развитие в сектор „Земеделие“ бяха представени пред участниците от заместник –министъра на земеделието и храните д-р Лозана Василева.

В обучението като лектор участва и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който представи възможностите на програмата за младежко предприемачество A.L.E.C.O. Той разясни и целите на новата програма O.R.E.L., която предвижда създаването на единна информационна система, която да обединява данните, събирани по време на годишните технически прегледи на всички моторни превозни средства и да позволява тяхната обмяна в ЕС.  Двете програми бяха одобрени от Европейската комисия именно по предложение на Андрей Новаков.

Пазарджик

В лекторската програма на двудневното обучение се включи и заместник–министърът на външните работи и председател на МГЕРБ Георг Георгиев, който говори по темата „Външна политика на Република България – подход, перспективи, възможности”.

„Място и роля на младите на пазара на труда. Работодатели или наети?" бе въпросът, който коментира Николай Павлов - парламентарен секретар на Министерство на труда и социалната политика.

В обучителния панел, посветен на създаване на умения за екипна съвместимост, младежите участваха в дискусии, групови задачи и ролеви игри, ръководени от психолога Боян Пиперков.

"Това е първото толкова обхватно обучение, което организира нашата младежка структура", каза след приключване на форума областният координатор на МГЕРБ- Пазарджик Надежда Терзиева и оцени събитието като много полезно и интересно за всички. "Дискусиите, които проведохме след всеки панел бяха много оживени и съдържателни", каза още тя. Надежда Терзиева благодари на народните представители от ГЕРБ от Пазарджишка област, които са съдействали за организацията и реализацията на обучението. 


Тази страница е видяна: 626

 Публикувано от: pamedia на понеделник 19 февруари 2018 - 10:58:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Регионалнa aкадемия на тема „Европейски възможности пред българските региони“ ще проведе МГЕРБ във Велинград
Читалищните секретари ще се обучават на семинар по темата за социално значимите заболявания
Инспектори от РЗИ Пазарджик бяха обучители в семинар за читалищни секретари по темата за COVID-19
С близо 200 лв заплатата в обществения сектор е по-висока от тази в частния сектор
Първите европейски възпитаници
Пазарджишки младежи се учат в европейски училища от преди повече от 140 години
Обучаващите се граничари проведоха онлайн тест за оперативната съвместимост по прилагане на учебния план
Мирослав Стоянов дискутира с осмокласниците от мг-то по темата „Наркотиците и младите хора”.
„Частица от теб може да бъде за някого целия свят”, е темата на конкурс за донорството
О Б Я В А от Сдружение с нестопанска цел в обществена полза ”ВЪЗМОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ”
Microsoft ще създаде възможности за 300 милиона младежи по светаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5591 сек., 0.4766 от тях за заявки.