RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На сесията на ОбС никой не произнесе името на Гинка Върбакова при прекратяване на договора й

Пазарджик
Две трети от времето на днешното заседание на Общинсия съвет в Пазарджик бе посветено на една точка от дневния ред - прекратяване на договорите за наем на два паркинга и преобразуването им в "Синя зона": при старите хали и на ул. "Иван Вазов".
Прекратяването е по взаимно съгласие с предвиденото в контракта едномесечно предизвестие. Дискусията се съсредоточи обаче в преобразуването им.
Общинският съветник Евтим Янев отбеляза, че с включването на 45-те места от халите и 12-те от "Иван Вазов" общият брой на обявените места в процедурата за отдаване управлението на "Синя зона" става общо 1621. По негови изчисления фирмите наематели, ако участват в процедурата за "синя зона" ще намалят наемната си цена за 57 паркоместа от 108 лв. на 16,6 лева за паркомясто на месец, което прави 6,5 пъти. Той предложи и проект на решение по точката, което бе отхвърлено: да се обявят нови процедури за отдаване под наем на паркингите при условията от предишния търг, без да се преобразуват в "синя зона". Според него е имало предварителна договорка, за което свидетелствали включените места от тези два паркинга в списъка на процедурата за отдаване на управлението на услугата "Синя зона".

Секретарят на Общината Румен Кожухаров отговори, че в правомощията на съветниците е да одобрят или не предложението за преобразуването. Но то е напарвено с мотивите, че паркингът на ул. "Иван Вазов" е само с 12 места и е неефективен, а този при бившите хали е предизвикал сериозно напрежение, тъй като е част от междублоково пространство и живеещите там претендират за паркоместа, изграден е и пропускателен режим. Там са и няколко институции - РИОСВ, ВиК и др., за които предоставените 7 паркоместа се оказали крайно недостатъчни.
Кожухаров, както и шефът на "Паркинги и охрана" Георги Шекерджиев посочиха, че сметките на Евтим Янев и други, също включили се в дискусията, не отчитат разходите, а и в мотивите е посочено, че в структурата на БМ „Паркинги и охрана“ са настъпили съкращения на служителите, поради което възстановяването на статута им е невъзможно.

С 22 гласа "ЗА", 12 - "Против" и 2 - "Въздържал се" решението бе прието. Но до гласуването, а и след него, въпреки многократно споменаваните отношения наемодател - наемател, не бяха изречени нито името на фирмата наемател на паркинга при халите "Грийн билдинг БГ" ЕООД , нито нейният управител и собственик - внезапно станалата известна Гинка Върбакова. Същото се отнася и за другия наемател, чийто договор бе прекратен - " Транс билдинг груп" ЕООД .

Тази страница е видяна: 863

 Публикувано от: pamedia на сряда 28 февруари 2018 - 22:01:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
КЗК не разреши на Гинка Върбакова да купи ЧЕЗ
Граждани настояват кметът на Велинград да изиска прекратяване на договора за концесията за добив на волфрам
Президентът Р. Плевнелиев ще произнесе слово на Националния митинг - заря в Панагюрище
Президентът Росен Плевнелиев ще произнесе в Пангюрище слово за 139-та годишнина от Априлската епопея
Сесията на ОбС - Септември, свикана "от днес за утре", областният я отмени
Все още никой не се е престрашил да се регистрира в ОИК, вече има жалби
Никой не иска да купи борсата в Огняново
В събота Велинград излиза на протест с искане за прекратяване на концесията за добив на волфрам
ПП Обединени земеделци иска прекратяване на търговете за продажба на земя от Държавния фонд
Не се доверявайте на слухове! Никой с нищо няма да пръска!Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6033 сек., 0.5125 от тях за заявки.