RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пещера ще купува нови машини и съдове за смет

Смет, Пещера,

Близо 660 000 лв. ще инвестира Община Пещера в закупуването на нови машини и съдове за смет. Това стана ясно на редовното заседание на Общински съвет. Средствата са от отчисленията, които са заплащани заради използването на старото сметище, уточниха от местната администрация.


До 570 000 лв. ще бъдат изразходени за закупуването на 7 специализирани автомобила – две сметосъбиращи машини, челен товарач, мини челен товарач, самосвал, бордови товарен автомобил и товарен автомобил за превоз на контейнери. Предложението на кмета Николай Зайчев към общинските съветници е направено след внимателен анализ и съгласуване с РИОСВ. Новата техника трябва да отговори на необходимостта от извозване на битовите отпадъци, които са генерирани на територията на Община Пещера на Регионалното депо – Пазарджик.

Спрямо средствата, с които общината разполага се налага всичките автомобили да са втора употреба, заложено е изискване да са произведени след 2005 г. Автопаркът на ОП“Чистота и поддъжране на общинската инфраструктура“ в момента е много стар и често аварира, коментира пред съветниците неговият управител Иван Спиров.

Предстои за близо 90 000 лв. да бъдат закупени нови контейнери и кофи за отпадъци. Най- много – 700 броя ще са кръглите кофи с вместимост 110 литра, още 100 кошчета за боклук ще бъдат монтираните в обществените части на населените места. Останалите са големи контейнери.

В Община Пещера предстои и изграждане на претоварна станция. Всичко това е насочено към оптимизиране на процеса на сметосъбиране и сметоизвозване. От 1 януари сметта се вози до Регионалното депо в Пазарджик. Така освен, че се заплаща такса за всеки депониран тон, разходът за гориво е много по-голям. Община Пещера е една от малкото, които не увеличиха своята такса битови отпадъци, припомниха още от местната администрация.Тази страница е видяна: 263

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 01 март 2018 - 16:46:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В община Пещера подновяват пейките, кошчетата и съдовете за смет
РАИС показва нови машини на изложението ЕМО - Хановер
РАИС ще участва на световното изложение ЕМО в Хановер с три нови разработки на свои машини
В Пещера вече разполагат с две ръчноводими електрически самоходни вакуумни машини за събиране на отпадъците
Община Пещера разработва План за интегрирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г.
Новата такса смет за Община Пазарджик - на обществено обсъждане през ноември
С колко поскъпва такса смет в левове за гражданите, по зони и населени места в община Пазарджик
Община Пазарджик обяви с колко ще увеличи данък сгради и такса смет. Ясно е кога ще е и следващото увеличение
До 16 януари е-винетка се купува само до 7 дни предварително
Кметът ще купува рокля на тазгодишна абитуриентка сиракТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6592 сек., 0.5784 от тях за заявки.